facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 06, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Schutterij 't Zandakker Gilde St. Jan uitgeschakeld bij OLS

juli 03, 2023

Tijdens het OLS (Oud Limburgs Schuttersfeest) in Born is het helaas al einde oefening voor schutterij “Zandakker Gilde St. Jan” uit Venray. Dit in tegenstelling tot de goede prestaties van afgelopen jaren toen ze tot het einde meededen voor “D’n Um”.

Vorig jaar wist de schutterij als vijfde te eindigen. In 2019 werd ze zelfs tweede na schutterij St. Willibrordus uit Meijel. De beste prestatie ooit.

In deze editie werd helaas al in de eerste kavelronde gemist evenals zeven andere schutterijen. Hierdoor was het al vroegtijdig klaar voor de Venrayse schutterij.

Van de 135 deelnemende schutterijen gaan er 30 door naar de kavelzaterdag op 8 juli a.s. .

Het korpsschieten zorgde al voor een waar slagveld. Slechts 44 van de 135 schutterijen wisten dit te overleven. Vervolgens duurde het twee kavelrondes om uiteindelijk tot 30 overgebleven schutterijen te komen.

Voorzitter Bernie van Lierop: “Met het vernieuwde zestal zullen we komende jaren niet meestrijden om een top tien klassering”. Het zestal werd deze keer uiteindelijk veertigste.

Het nieuwe zestal werd gevormd door Stephanie Henssen, Patrick de Klein, Bas Bom, Alex Lamers, Ron Linders en Tieme Lamers. Stephanie, Bas en Tieme waren hierbij de debutanten.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Schutterij 'T Zandakker Gilde St. Jan
  • Bron artikel: Rob Claessens
Gepubliceerd in Nieuws