facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Arriva Limburg biedt maatwerk in dienstregeling van bus en trein

januari 04, 2022

Maandag kondigde het kabinet aan dat de basisscholen en het voortgezet onderwijs weer starten per 10 januari. Arriva Limburg verwacht daarmee een wijziging van het aantal reizigers en doet daarom aanpassingen in de dienstregeling. Dat betekent dat Arriva de vakantiedienstregeling voor de bussen tot en met vrijdag 14 januari blijft doorrijden, enkele scholierenlijnen rijden wel. Voor trein geldt dat de aanpassing op de Maaslijn verlengd wordt tot en met vrijdag 21 januari. Arriva monitort de inzet voortdurend zodat er aanpassingen kunnen worden gedaan, om aan te blijven sluiten bij de reizigersaantallen.

Voor alle buslijnen, behalve onderstaande scholierenlijnen, geldt dat deze volgens de vakantiedienstregeling blijven rijden tot en met vrijdag 14 januari. De huidige inzet van bussen is voldoende voor het aantal reizigers op dit moment. De scholierenlijnen zoals hieronder genoemd, gaan eerder van start.

Noord- en Midden-Limburg
- Op lijn 675 (Meijel-Roggel-Heythuysen-Roermond) rijdt vanaf maandag 10 januari een grotere bus (12 meter).
- Lijn 686 (Horst-Greenport-Venlo), die sinds 12 december in de nieuwe dienstregeling is opgenomen, reed in de afgelopen vakantieperiode al met een grote bus de normale dienstregeling en blijft dit doen.

Vanwege de aanhoudende sluiting van het MBO en hoger onderwijs houdt Arriva de vakantiedienstregeling op de Maaslijn langer aan. Medio december zijn op deze lijn de tussenslagen tussen Venray-Nijmegen uit de dienstregeling gehaald. Dat blijft zo tot en met vrijdag 21 januari. Vanaf 10 januari rijdt Arriva wel met langere treinen tijdens de - normaliter drukste - spitsritten in de ochtend op de Maaslijn. Voor de andere treinlijnen is geen vakantiedienstregeling van toepassing.

Informatie over deze aanpassingen is te vinden op de website van Arriva en wordt zo spoedig mogelijk ook in alle reisplanners verwerkt.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Archief Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws