facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 03, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Nieuw actieprogramma Toerisme en Recreatie

juni 03, 2023

Het nieuwe Actieprogramma Toerisme en Recreatie is door de acht samenwerkende gemeenten in Regio Noord-Limburg vastgesteld. De Noord-Limburgse gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo en Venray geven de komende drie jaar samen uitvoering aan het uitvoeringsprogramma Toerisme en Recreatie.

De regionale ambitie is om mét partners de vrijetijdssector tot een stuwende sector in Noord-Limburg te maken. De vrijetijdsector is een belangrijke speler in de regio. De sector is van groot belang voor de economie en de werkgelegenheid in de regio. Binnen het programma is de focus verlegd van toerisme als doel naar toerisme als middel. Het realiseren van meer bestedingen door bezoekers is geen doel op zich meer, maar juist het positieve effect voor de toeristische sector én Noord-Limburg is het belangrijkste. Daarnaast richten de gemeenten zich niet meer alleen op de inkomende toerist maar juist óók op recreatie door de eigen bewoners. Dit is een ambitie die naast economisch toegevoegde waarde ook toegevoegde waarde biedt voor de omgeving en bewoners in de Gezondste Regio.

Janine van Hulsteijn, wethouder en bestuurlijk trekker Toerisme en Recreatie van de Regio Noord-Limburg laat weten: ‘Het nieuwe actieprogramma is tot stand gekomen na interviews en sessies met ondernemers en andere belanghebbenden in de sector. De samenwerking met gemeenten en ondernemers is verder versterkt. Er ligt nu een plan met draagvlak waar we gezamenlijk de schouders onder zetten.

De regio wil samen met ondernemers Noord-Limburg toeristisch en recreatief verder ontwikkelen en op de kaart te zetten. Dit doen we door onder andere projecten mogelijk te maken op het gebied van dagrecreatie en verblijfsrecreatie en met het stimuleren van cross-overs. De gemeenten werken samen met ondernemers aan dit programma. Onder andere het project vitale vakantieparken is hieruit naar voren gekomen. Zo’n dertig ondernemers zijn al geholpen om hun bedrijfsvoering te verbeteren vanuit dit programma, waardoor er een kwaliteitsverbetering heeft plaatsgevonden.

Noord Limburg kent veel mooie parels, die met de juiste marketing onder de aandacht kunnen worden gebracht bij onze bewoners en toeristen, nationaal en internationaal.’

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Nicole Rongen | Programmamanager Toerisme & Recreatie
  • Bron artikel: Nicole Rongen | Programmamanager Toerisme & Recreatie
  • Datum: zaterdag 03 juni 2023

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!