facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juni 02, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Waarderingspenning voor Frits van der Waerden

mei 17, 2023

Op 16 mei 2023 heeft Frits van der Waerden (87) uit Venray de Waarderingspenning van de gemeente Venray ontvangen. De penning werd hem uitgereikt door loco burgemeester Martin Leenders.

Voor Biljartvereniging DOS is de heer Frits van der Waerden gedurende 36 jaar een bijzonder en belangrijk persoon geweest. Daarnaast betekent hij veel voor de Venrayse Biljart Bond, (nu de Biljart Bond Horst Venray), voor de biljartvereniging voor ouderen “de Kemphaan” en de bewonerscommissie Jerusalem.

DOS
Zo beschreef hij vanaf 1986 alle wedstrijden en resultaten als correspondent voor weekblad Peel en Maas. Vanaf 1987 is hij lid van de papiercommissie. In 1989 trad de heer van der Waerden toe tot het bestuur  van DOS. Hij vervulde binnen het bestuur de afgelopen jaren de functies van penningmeester, secretari, vicevoorzitter en voorzitter. Tijdens de jaarvergadering in mei 2023 stopt de heer van der Waerden met zijn bestuursfuncties.

Andere verenigingen

Voor de Venrayse Biljart Bond was de heer van der Waerden van 1992 tot 1995 redacteur van het VBB-bulletin. In 1994 werd de heer van der Waerden Persoonlijk Kampioenschap-leider van de Venrayse Biljart Bond.

De heer Frits van der Waerden was van 2008 tot 2013 penningmeester van Biljardvereniging voor ouderen De Kemphaan. De Kemphaan noemt de heer van der Waerden verenigingsman pur sang, die binnen deze vereniging een zeer bijzondere rol speelt.

Sinds 2019 is de heer van der Waerden lid van de bewonerscommissie. En maakt hij als penningmeester deel uit van het bestuur van de commissie.

Waarderingspenning

Het college van burgemeester en wethouders wil de heer Frits van der Waerden bedanken voor zijn bestuurlijke bijdragen en heeft daarom de Waarderingpenning van de gemeente Venray toegekend.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Gemeente Venray