facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juni 02, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Concert van 12 cellisten in Schouwburg Venray

mei 16, 2023
In mei brengt Kunst in de Kamer Venray in samenwerking met Schouwburg Venray een uniek concert van 12 cellisten onder leiding van Lucas Vis naar het theater.
 
50 jaar geleden vond één van de organisatoren van de Salzburger Festspiele de compositie “Hymnus für 12 celli”. Het werk was van de in Leipzig geboren cellist en componist Julius Klengel (1859 – 1933) en is in 1920 uitgegeven. Een ensemble van 12 cellisten is een zeldzame combinatie. De voornoemde organisator was nadrukkelijk van mening dat dit stuk ten gehore moest worden gebracht en verzocht de cellisten van de Berliner Philharmoniker dit voor hun rekening te nemen. De uitvoering werd een groot succes en ‘die Zwölf von Berlin’ is inmiddels een begrip.
 
De leerlingen van de celliste Wikkie Vis, te weten Angela Heetvelt (NL) en Ulrich Mangold (D) werden hierdoor geïnspireerd. Samen met Wikkie en Lucas Vis legden zij de basis voor het cellistenensemble met 6 Nederlandse en 6 Duitse cellisten dat op zondag 28 mei te beluisteren is in Schouwburg Venray.
 
Kijk voor meer informatie en tickets op www.schouwburgvenray.nl.

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Schouwburg Venray
  • Bron artikel: Schouwburg Venray
  • Datum: dinsdag 16 mei 2023