facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 03, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Oekraïense vluchtelingen verhuizen eind juni naar nieuwe opvanglocatie

mei 10, 2023
De 110 vluchtelingen uit Oekraïne die op dit moment in een gebouw bij het Raayland College verblijven, verhuizen eind juni naar een nieuwe plek.
Begin juli start namelijk de sloop van hun huidige onderkomen. Op deze plek wordt een nieuwe school voor Focus Spectrum gebouwd. De vluchtelingen blijven in Venray. Ze krijgen een nieuwe tijdelijke woonplek in huisjes op het terrein van Vincent van Gogh. Het beheer blijft in handen van het Rode Kruis.

Burgemeester Leontien Kompier: “De oorlog in Oekraïne is helaas nog steeds gaande. De meeste vluchtelingen die nu bij het Raayland verblijven, wonen daar al langere tijd en gaan hier naar school of hebben werk in de buurt. We zien het als onze maatschappelijke plicht om voor deze mensen een goed alternatief te bieden nu hun huidige opvangplek niet langer beschikbaar is.”

Terrein Vincent van Gogh

De nieuwe opvangplek komt op het zogenaamde circusterrein in de hoek van de Oostsingel en de Henri Dunantstraat. Dit terrein bij Servaashof is eigendom van Vincent van Gogh die het voor maximaal anderhalf jaar beschikbaar stelt voor de opvang van de vluchtelingen. De nabijgelegen basisschool, scouting en kinderopvang zijn al op de hoogte gebracht van de plannen. Direct omwonenden krijgen een brief van de gemeente met meer uitleg.

Nieuwe huisjes

Vanaf woensdag 10 mei starten de werkzaamheden aan het terrein. Op het terrein worden daarna 26 nieuwe huisjes geplaatst met in totaal 130 bedden. Bij de huisjes komt ruimte om te recreëren. Het terrein wordt vanwege de privacy van de bewoners afgesloten door een natuurlijke omheining en een aparte toegang met beveiliging. De ontsluiting verloopt via de Henri Dunantstraat. In een deel van een bestaand gebouw wordt een centrale ontmoetingsruimte gemaakt, met plek voor het Rode Kruis en algemene voorzieningen.

Duurzame huisvesting

De huisjes op het terrein van Vincent van Gogh zijn een tijdelijke oplossing. De gemeente Venray is bezig flexwoningen te realiseren voor de huisvesting van zowel vluchtelingen, statushouders en asielzoekers die 15 jaar blijven staan. De concrete plannen hiervoor worden voor de zomer bekend. De vluchtelingen die nu naar de huisjes verhuizen, verhuizen uiteindelijk naar de flexwoningen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Archief Omroep Venray
  • Bron artikel: Gemeente venray
  • Datum: woensdag 10 mei 2023

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!