facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Theaterseizoen Openlucht Theater Overloon van start

mei 09, 2023
Met trots presenteert het Openluchttheater Overloon een fantastisch en afwisselend programma voor het seizoen van 2023. De variatie die in het seizoen 2022 is ingezet, krijgt een vervolg in 2023: kindertheater, cabaret, film en muziek, er is voor een ieder wat wils.
 
Zowel voor de kinderen als voor de volwassenen is er een publiekstrekker. Cabaretier Marlon Kicken opent op 24 juni het seizoen met zijn voorstelling “Draadloos” en voor de kinderen Hakim (bekend van Sesamstraat). Hij is te zien op woensdag 26 juli.
 
Muziek is te beluisteren op 25 juni tijdens de regionale jeugdorkestendag. Op zondag 13 augustus is het Lazy Sunday, onder het genot van een hapje en een drankje kan men luisteren naar de Renewal Band. Het muzikale seizoen wordt op 2 september afgesloten door Erwin van Ligten en Beatrice van der Poel die een indrukwekkende hommage geven aan de Club van 27, een groep van topmuzikanten die op 27-jarige leeftijd zijn overleden.
 
Openluchttheater Overloon biedt voor bekende en minder bekende artiesten een podium en stimuleert de lokale en regionale cultuur. Dit jaar is het Overloons Toneel op 9 en 12 juli te zien met de kindervoorstelling “De heksen zijn weer thuis” en Theatergroep Mariahout treedt op 5 augustus op met “Repelsteeltje”, ook een kindervoorstelling.
 
Vorig jaar is de Lónse Buitenbios een groot succes geweest en dat krijgt dit jaar een vervolg op 27 augustus met de film Bohemian Rhapsody (Queen).
Voor de kinderen eindigt het seizoen op 30 augustus met de voorstelling van Circusdrome “De sleutel van het circus”.
 
Over het Openluchttheater Overloon
Het openluchttheater is een kleinschalig intiem en mooi, midden in de bossen gelegen, natuur-theater met 400 zitplaatsen.
Het is een uniek openluchttheater, liggend in het park bij het Oorlogsmuseum Overloon, en omringd door vele bomen. Juist dat maakt de akoestiek, de entourage en de gehele beleving bijzonder. Ruik en proef de buitenlucht in het theater met het mooiste plafond van de regio, dat elk kwartier weer anders is. Mocht het zo hard regenen, dat dit mooie plafond te hard gaat lekken, dan wordt uit geweken naar gemeenschapshuis “De Pit” in het centrum van het dorp. Dankzij de vele vrijwilligers is het voor bezoekers en artiesten mogelijk om tijdens en na de voorstelling gebruik te maken van de horeca. Het openluchttheater is, dankzij een bijzondere en natuurlijke akoestiek, ook heel geschikt voor muziekoptredens.
Een theater dat volledig op vrijwilligers draait.

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Open Luchttheater Overloon
  • Bron artikel: Open Luchttheater Overloon
Gepubliceerd in Overige plaatsen