facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 03, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Wanssum gaat voor multifunctioneel centrum in de Sint-Michaëlkerk

maart 31, 2023

Het dorp Wanssum wil de Sint-Michaëlkerk ontwikkelen tot een volwaardig en toekomstbestendig multifunctioneel centrum.

Het plan is het resultaat van een zorgvuldig proces met de verenigingen en inwoners van het dorp. De gemeenteraad buigt zich op 9 mei 2023 over het plan en de financiën.

Verhuizen naar de kerk

Eerdere onderzoeken om het gemeenschapshuis te combineren met het sportpark of deze te betrekken bij de haven bleken niet haalbaar. In 2019 ontstond het plan voor een multifunctioneel centrum in de Sint-Michaëlkerk. De nieuwe accommodatie zal ruimte bieden voor ontmoeting, ontspanning, cultuur, sporten, vergaderen en horeca. Ook wordt een sacrale ruimte ingericht en komt er een permanente tentoonstelling van enkele kunstschatten. De kerk wordt gerenoveerd en verduurzaamd zodat een volwaardige en toekomstbestendig multifunctioneel centrum ontstaat.

Schoon door de poort

Na de eerdere initiatieven is Wanssum de volgende Venrayse gemeenschap die ‘Schoon door de Poort’ gaat. De gemeenschap in het dorp wordt zelf verantwoordelijk voor de gemeenschapsaccommodatie zoals het beheer en de exploitatie. Wethouder Daan Janssen: “Het realiseren van een gemeenschapsaccommodatie op deze locatie zorgt tegelijkertijd voor een nieuwe invulling van cultureel erfgoed in Wanssum. Het is mooi om te zien dat Wanssum aan de slag is gegaan met een plan wat dit mogelijk maakt.”

Gemeentelijke bijdrage

Als de gemeenteraad in mei instemt met het plan dan wordt er € 2,3 miljoen gereserveerd voor de realisatie van het project. Dit is twee derde van de investering; de werkgroep zelf brengt met behulp van onder andere (provinciale) subsidies, fondsen en zelfwerkzaamheid € 1,2 miljoen in. Na instemming door de gemeenteraad gaat de werkgroep aan de slag met de verdere uitwerking van het plan. Hierna volgt het opstellen van een ontwikkelovereenkomst tussen de initiatiefnemers en de gemeente. Na ondertekening van deze overeenkomst kan het dorp aan de slag met de realisatie van multifunctioneel centrum Wanssum.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!