facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juni 07, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Voorinschrijving Fietsvierdaagse-Venray 2023 is nu mogelijk

maart 22, 2023

Tot maandag 24 juli 2023 21.00 uur kunt u inschrijven voor de Fietsvierdaagse in Venray. De Fietsvierdaagse-Venray is van 25 t/m 28 juli 2023.

Voor de 38ste keer wordt dit jaar de Fietsvierdaagse gehouden. De routecommissie heeft weer routes van 30, 45 en 60 kilometer samengesteld. Er wordt gestart vanaf kramen op het voorterrein van de Witte Hoeve waar u met het startbewijs de routes en het vlaggetje zult ontvangen. Als u vooraf heeft ingeschreven hoeft u niet langs de inschrijfbalie maar kunt u direct starten. Om te voorkomen dat er te veel fietsers tegelijk starten is er per fietsafstand een tijdblok waarbinnen kan worden gestart. Tijdens de start en finish is het mogelijk om voldoende afstand te houden.

De routes zijn ook volledig uitgepijld. Er wordt gezorgd voor verkeersregelaars op gevaarlijke plekken en er zijn weer stempelposten. Het wordt weer een evenement zoals vanouds. Dus met na afloop in de Witte Hoeve een nazit met muziek en tombola.

Bij de voorinschrijving kunt u kiezen voor alle vier de fietsdagen of dagkaart(en) kopen waarbij u zelf bepaald welke dag(en) u meefietst. De organisatie hoopt dat veel deelnemers gebruik maken van de voorinschrijving zodat er geen rijen wachtenden bij de verkoopbalie zullen zijn. Als u vooraf heeft ingeschreven kunt u direct starten en betaalt u minder.

De startlocatie is Hotel, Conferentie- en Partycentrum “De Witte Hoeve” in Venray. Na afloop is er daar weer een nazit met tombola, quizzen en natuurlijk muziek.

Inschrijving kan via www.venraytickets.nl 

Ook persoonlijk op 17 en 24 juli op de Venrayse weekmarkt of telefonisch via 0622995812. Na betaling ontvangen de deelnemers een digitaal startbewijs.

Algemene voorwaarden en privacyverklaring

In verband met de AVG wetgeving heeft de Fietsvierdaagse-Venray ervoor gekozen om te gaan werken met algemene voorwaarden en een privacyverklaring. U kunt deze vinden op de site.

Fietsvierdaagse met minder vrijwilligers

Net als andere verenigingen heeft de fietsvierdaagse ook te maken met een afname van het aantal vrijwilligers bij zowel de voorbereiding als tijdens de fietsdagen. De afgelopen jaren werd het steeds moeilijker om de bezetting rond te krijgen. Het bestuur heeft een voorstel gemaakt om hier op in te spelen waarbij belangrijke uitgangspunten als mooie, volledig uitgepijlde routes en een gezellige nazit achteraf met muziek gehandhaafd blijven.

Vanaf dit jaar zullen er geen verkeersregelaars meer zijn. Mede ook de afname van het aantal deelnemers en een spreiding zijn de vertrektijden kunnen zoals de organisatie het ziet de deelnemers bij drukke verkeerspunten zelf prima de situatie overzien en veilig oversteken. Wel zullen ze bij deze punten vooraf met waarschuwingsborden aangeven zodat fietsers eventueel kunnen afstappen en op een veilig moment kunnen oversteken.

Iedere dag is er één stempelpost op dezelfde plek voor de 30, 45 als 60 kilometer. Deze post zal de hele dag bezet zijn en er wordt ook aan de horeca duidelijk aangegeven hoeveel deelnemers er kunnen worden verwacht. De route is volledig uitgepijld. Omdat veel deelnemers volledig op de pijlen rijden komen de papieren routebeschrijvingen te vervallen. Daarnaast kunnen de deelnemers bij de start ook een gpx bestand krijgen.  Voor deelnemers die de weg kwijt zijn komt er een lijst met knooppunten waar de route weer kan worden opgepikt.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray