facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juni 07, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Diverse verdachten opgepakt in Venray

maart 22, 2023

Dinsdagmiddag zijn twee winkeldieven aangehouden die op strooptocht zijn geweest in het centrum van Venray. De twee aangehouden verdachten betreffen een 37 jarige vrouw en een 40 jarige man uit Venlo.

Woensdag werd door agenten uit Venray in samenwerking met twee collega's van de recherche nader onderzoek verricht. Daarbij zijn diverse aangiften opgenomen van winkeliers waarbij de diefstallen zijn gepleegd. Ook veel camerabeelden zijn veilig gesteld voor nader onderzoek.

Nagenoeg alle aangetroffen goederen hebben ze terug kunnen herleiden bij de gedupeerden. Er is voor honderden euro's aan goederen gestolen. De twee verdachten, die niet onbekend zijn met dit soort strafbare feiten, zijn in verzekering gesteld. Ze blijven dus nog even vast zitten.

Drugshandel

De afgelopen weken zijn er door de politie Venray-Gennep meerdere onderzoeken verricht in verband met de handel in verdovende middelen. Uit deze onderzoeken is naar voren gekomen dat diverse jongeren uit de gemeente Venray betrokken zijn bij de handel in drugs. De leeftijd varieert van 14 tot ongeveer 25 jaar.

Tijdens dit onderzoek is een aantal verdachten opgepakt, waaronder ook enkele minderjarigen. Verder zijn er in verschillende panden en woningen doorzoekingen gedaan, waarbij grote hoeveelheden drugs in beslag is genomen.

Het betreft onder andere de volgende drugssoorten; Xtc-pillen, Cocaïne, Amfetamine, GHB en Hasj. Behalve drugs is er inmiddels meer dan 130.000 euro in beslag genomen. Bij deze onderzoeken werd er beslag gelegd op een motorscooter en een personenauto. Ook werd in één woning illegaal vuurwerk aangetroffen.

Eén verdachte zit momenteel nog vast. In het kader van het onderzoek kunnen er geen verdere mededelingen worden gedaan. Alle verdachten zullen zich bij de rechter moeten verantwoorden.

De politie heeft daarbij ook bestuurlijke rapportages opgemaakt. Deze rapportages stelt de burgemeester in de gelegenheid om bestuurlijk op te treden. Denk hierbij aan het opleggen van dwangsommen en het sluiten van panden en woningen.

Preventieoproep

Hebt u het vermoeden dat er in uw buurt of wijk wordt gehandeld in drugs?

Geef het door aan de politie via 0900-8844 of meld het via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Instagram Politie Venray- Gennep