facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
maart 30, 2023
     
kijk live kijk live luister live

Politie

Joekskapel Rats d'r Nève bestaat 44 jaar

maart 13, 2023

Het ontstaan van Joekskapel Rats d’r Nève dateert van 14 maart 1979, ’s avonds om 21.00 uur.

Toen schreef Johan Koster: ”Een uitnodiging voor een bijeenkomst welke hopelijk zal leiden tot de geboorte van een nieuwe joekskapel in ons mooie dorp”. Aan deze bijeenkomst namen een 7-tal personen, zonder enige muzikale achtergrond deel. Vandaar ook de naam.

En zo ontstond de Joekskapel Rats d’r Nève.

Daarna werden er in de loop der jaren het 1x11, 2x11 en het 3x11 jarig bestaan gevierd. Nu staat dit jaar het 4x11-jarig jubileum in het programma. Ondanks de coronacrisis waar ze goed doorheen zijn gekomen, hebben ze weer flink aan de weg getimmerd. Vijftien muzikanten repeteren elke donderdagavond om 20.30 uur in de Kemphaan. Onder leiding van Theo Koppes wordt er een gevarieerd programma aan muziekstukken gerepeteerd.

Diverse keren en op diverse plekken wordt de muziek naar buiten gebracht, en spelen ze onder andere al ruim 10 jaar tijdens de Nijmeegse Vierdaagse in Cuijk. Ook 11-11 staat al vele jaren in de agenda en dan gaat het gezelschap naar Keulen. Sinds enkele jaren spelen ze ook kerstmuziek en op diverse kerstmarkten in de regio wordt deze ten gehore gebracht.

Het jubileum wordt gezamenlijk gevierd met een uitje en ze gaan op naar de volgende 11 jaar; 5 x 11!

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Harrie Rongen
  • Bron artikel: Harrie Rongen
  • Datum: maandag 13 maart 2023