facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juni 07, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Op 15 maart is ook uw stem van belang.

maart 03, 2023
De verkiezing van de leden van de provinciale staten van Limburg wordt gecombineerd met de verkiezing van de leden van het algemeen bestuur van het waterschap in Limburg.
 
Men mag aannemen dat de leden van de provinciale staten straks gaan over de stikstofproblematiek en het behoud van de natuur. De rol van de provincie is immers belangrijk, omdat de problematiek te ingewikkeld is voor de (kleinere) gemeenten. Daarom is die taak door het rijk aan de provincies opgedragen.
In de campagnes worden deze verkiezingen echter gekaapt door de nationale politiek met het opeens heel zichtbaar zijn van landelijke politici in de diverse media. Die inzet is duidelijk gerelateerd aan het verkrijgen van een meerderheid in de Eerste Kamer, terwijl het eigenlijk moet gaan om het behoud van de natuur en de stikstofproblematiek. Daarbij speelt ook het waterschap in Limburg een rol.
De leden van de provinciale staten spelen wel een rol in de samenstelling van de Eerste Kamer, maar hun prioriteit ligt natuurlijk in het oplossen van de regionale problematiek.
De Stichting Burgers van Venray wil de mening van de inwoners van Venray peilen in welke mate men geïnteresseerd is in de aanstaande verkiezing. Gaat het volgens u over het behoud van de natuur en het oplossen van de stikstofproblemen of over de landelijke politieke verhoudingen straks in de Eerste Kamer.
U wordt uitgenodigd om op deze website te reageren op de stelling:
Stemmen op 15 maart is zeker nu belangrijk.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Burgers van Venray
  • Bron artikel: Burgers van Venray
  • Datum: vrijdag 03 maart 2023