facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juni 07, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Zilveren Ereblijk voor Pruuf Mar

februari 15, 2023

Tamara en Stef Koonings werden woensdag 15 februari als winnaars van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) gehuldigd.

Uit handen van burgemeester Leontien Kompier ontvingen Tamara en Stef het Ereblijk in zilver. Team Pruuf Mar en de tekstschrijvers Mark van Mullecom en Jerom Lenders waren ook aanwezig bij de huldiging in de raadzaal van het gemeentehuis.

De 47ste finale van het LVK werd vrijdagavond 3 februari gewonnen door Pruuf Mar uit Ysselsteyn. Met het nummer Ojjem Blieve Hale waren 76 punten ruim genoeg om de negentien overige finalisten achter zich te laten. Ze zijn daarmee de opvolger van het duo Bjorn en Mieke dat vorig jaar de liedjeswedstrijd won.

De LVK-finale vond plaats in een uitverkocht feestpaviljoen op industrieterrein De Blakt in Oostrum. Maar liefst zevenduizend carnavalsliefhebbers woonden de finale bij. De gemeente Venray was met drie finalisten uitstekend vertegenwoordigd. Pruuf Mar uit Ysselsteyn kwam als eerste van de twintig finalisten aan de beurt met hun liedje Ojjem Blieve Hale.

Op de foto ziet u het gehele Pruuf Mar team.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray