facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
januari 29, 2023
     
kijk live kijk live luister live

Vacature van de week van Match voor vrijwilligers

januari 24, 2023

EVA Vrouwencentrum zoekt vrijwilligers!

EVA vrouwencentrum is een ontmoetingscentrum in Venray voor vrouwen. Bij het centrum gaat het over: gezelligheid, diversiteit, gelijkwaardigheid, vertrouwdheid en veiligheid, ontmoeten en contacten leggen, leren en ontwikkelen van je eigen en elkaars talenten en kwaliteiten. EVA timmert behoorlijk aan de weg en is daarom op zoek naar gemotiveerde nieuwe mensen.

Ervaringsplek: wil je (werk)ervarig opdoen in een leuke inspirerende omgeving? Dan zoeken wij jou! Je gaat onder meer aan het werk als gastvrouw, voert receptiewerkzaamheden uit, doet licht administratief werk, verzorgt de aankleding van de ruimte en zorgt voor verse koffie en thee. We zoeken een communicatief vaardig iemand die haar afspraken nakomt, representatief is en bovenal gemotiveerd is.

Leesclub begeleider: EVA wil een leesclub opstarten. Samen hetzelfde boek lezen en hierover in gesprek gaan stimuleert lezen, geeft verbinding en veel plezier. Jij neemt hierin het voortouw en begeleidt het gesprek. Dat je van lezen houdt is vanzelfsprekend, dat je je enthousiasme weet over te brengen is welkom. Lesdagen en -tijden en frequentie zijn in overleg met jou.

Docent Nederlands voor Oekraïners: Bij vrouwencentrum EVA wordt ook Nederlandse taalles gegeven aan Oekraïense vluchtelingen, zowel mannen als vrouwen. Wekelijks leer je aan een groep van maximaal 8 cursisten de beginselen van de Nederlandse taal samen met een andere docent. Afhankelijk van je beschikbaarheid is dit een of twee dagdelen.

Docent Nederlands Moeder- en Kind educatie: In een veilige omgeving geef je Nederlandse taalles aan maximaal 5 moeders met hun kindjes, die jonger zijn dan 4 jaar. Je werkt samen met een andere vrijwilliger. Je hoeft geen taaldeskundige te zijn. Belangrijk is dat je het leuk vindt om met moeders en kinderen te werken en hen al spelenderwijs de beginselen van de Nederlandse taal bij te brengen. Als het kind eenmaal naar andere opvang gaat, kan de moeder doorstromen naar een van de andere taalgroepen bij EVA.

 Voor mee informatie kijk op: lets voor jou | Hulp bieden of vragen start bij jou! (ditisietsvoorjou.nl)

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Match voor vrijwilligers
  • Bron artikel: Match voor Vrijwilligers
  • Datum: dinsdag 24 januari 2023