facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
januari 29, 2023
     
kijk live kijk live luister live

Nieuw kinderboek van Venrayse schrijfster

november 30, 2022

Lucie Hendrix uit Venray heeft een nieuw kinderboek geschreven, ditmaal over Brammetje, de hond die naar het bejaardentehuis ging.

In het speelse Brammetje maakt de jonge lezer kennis met de gelijknamige hond, die er stiekem vandoor gaat om op bezoek te gaan in het bejaardentehuis. Daarbij is het verhaal gebaseerd op de waargebeurde avonturen van de hond van Lucie Hendrix' vader, die vaak op bedelbezoek ging in een Venloos bejaardentehuis. De vrolijke, inclusieve illustraties brengen de avonturen van Brammetje en zijn ontmoetingen met de verschillende bewoners prachtig in beeld. Dit prentenboek wordt sinds vrijdag 25 november uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Brammetje, een eigenwijze Ierse Setter, glipt vaak stiekem het huis uit. Op een dag besluiten zijn baasjes hem te achtervolgen, om erachter te komen waar hij heen gaat. Tot hun verbazing loopt hij het bejaardentehuis binnen! Zijn baasjes sluipen erachteraan…

Over de auteur

Lucie Hendrix uit Venray (2003) is een echte dierenvriend. Het liefst speelt ze met haar cavia's, Doyle en Lei, of maakt ze een rit met paard en wagen. Daarom heeft dit prentenboek, net als Flips ruimteschip, weer een dier in de hoofdrol. Lucie hoopt met haar inclusieve illustraties bij te dragen aan een wereld waarin beperkingen minder als bijzonder worden gezien en kinderen met en zonder beperking vaker samen spelen.

Lucie heeft Nemaline myopathie, dat is een zeldzame spierziekte, en zij kan daardoor niet meer lopen. Ze studeert Havo/Vwo op het Dominicus College in Nijmegen, dat is de enige middelbare school in Nederland voor kinderen met een lichamelijke beperking.

Het vorige kinderboek van Lucie getiteld ‘Flips ruimteschip’ won de publieksprijs in het genre ‘Prentenboeken’ bij uitgeverij Boekscout.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Boekscout.nl