facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 20, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Grootste kerstconcert Land van Cuijk viert jubileum

november 23, 2022

‘Kerst a la Carte’ zoals dit concept al 25 jaar genoemd wordt of toch gewoon het ‘Kerstconcert van Fanfare Vriendenkring uit Overloon’?

Het maakt niet zoveel uit hoe je het 25 jaar geleden opschreef op de kalender of hoe je het nu invoert in je digitale agenda op je telefoon. Dit jaar wordt dus het 25 jarige jubileum gevierd. Een reden om dit jaar álles uit de kast te halen. Een editie als een ‘neusje van de zalm’ die ze maar 2 avonden spelen.

Emma Loeffen

Natuurlijk wordt er al maanden volop gerepeteerd door het fanfareorkest, maar ze willen ook graag alvast een paar van de speciale gastdeelnemers aan jullie voorstellen. In de afgelopen jaren heeft het publiek al meerdere keren mogen genieten van opkomend talent, zoals o.a. pianist Rangel Silaev en musicalzangers Renée van Wegberg. Ook in deze jubileumeditie hebben ze een ‘rising star’. Het is Emma Loeffen, 23 jaar en ze komt uit Vianen/Cuijk. Op 11-jarige leeftijd startte ze als klein meisje met zangles en al snel besloot ze mee te doen met ‘The Voice of Holland Kids’. Tijdens de Blind Audition draaiden alle coaches hun stoel. Het fundament van een professionele zangcarrière was gelegd. Vorig jaar is ze op zang afgestudeerd aan Artez University of the Arts. Nu gaat ze met haar eigen nummers de wereld in en staat ze in verschillende theaters. Emma is dus eigenlijk de fase van ‘rising star’ wel voorbij. Het is een zangeres op topniveau en ze zijn super trots dat ze met daar komt optreden.

Zangers van St. Frans

Dit Venrayse koor kent zijn oorsprong al in 1959 toen bij de Venrayse Paters Franciscanen een jongenskoortje wordt opgericht. In de afgelopen vijftig jaren heeft het koor vele hoogtepunten gekend: concertreizen door Europa (onder andere Rome, Krakow, Berlijn, Moskou en Barcelona) en de Verenigde Staten en Canada. Van een jongenskoortje dat de mis in de Paterskerk opluisterde, groeide het koor uit tot een succesvol gemengd koor dat van binnen en buiten Europa concertuitnodigingen krijgt.

Bovendien is het koor voor een aantal zangers de start geweest van een muzikale carrière en/of studie aan het conservatorium. Op dit moment bestaat het koor uit ongeveer 30 leden, variërend in leeftijd van 7 tot 45 jaar. De muzikale leiding is handen van dirigent Geert Verhallen, die wordt ondersteund door zangpedagoge Janine Heuts. De Zangers van St. Frans zullen naast enkele mooie klassieke werken ook gaan verrassen met een bijdrage in het lichtere genre muziek.

Noteer alvast in je digitale agenda of gewoon op de kalender, zaterdag 17 én zondag 18 december 19.30 uur Kerst a la Carte, de jubileumeditie.

De kaartjes zijn verkrijgbaar via www.fanfarevriendenkring.nl

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Overloon Nieuws
Gepubliceerd in Nieuws