facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 20, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Gerrit Reintjes ontvangt orde van verdienste van "Dartele Veulen"

november 13, 2022

Zaterdag 12 november vond het traditionele Vorstenraadsbal weer plaats. Gerrit Reintjes, de huidige voorzitter van "t Dartele Veulen" werd in het zonnetje gezet voor zijn grote verdiensten voor de Veulense gemeenschap en het vastelaovesgebeuren in de gemeente Venray.

Hij ontving de Orde van Verdienste tijdens dit Vorstenraadsbal te Blitterswijck uit handen van Arno Lucassen namens het bestuur van de Vorstenraad voor al datgene wat hij bijgedragen heeft aan het vastelaovesgebeuren. Rob Poels sprak hem toe met heel veel lovende woorden.

Gerrit is inmiddels al 4 x 11 jaar lid van de vastelaovesvereniging uit Veulen. Van deze 44 jaar is hij 34 jaar bestuurslid geweest en heeft hierin diverse functies bekleed zoals secretaris en voorzitter.

Ook is hij al onderdeel geweest van het boerenbruidspaar en is hij al een prins geweest.

Over enkele weken stapt hij op als voorzitter en zal hij de voorzittershamer overdragen tijdens een bijeenkomst op 27 november.

Gerrit stond en staat altijd klaar voor de vastelaovesvereniging. Een van zijn vaste taken was onder andere het begeleiden van de prins.

Ook na het neerleggen van het voorzitterschap eind november zal hij zeker niet stilzitten en wil nog van betekenis zijn voor het vastelaovesgebeuren.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Rob Claessens
  • Bron artikel: Rob Claessens
Gepubliceerd in Archief Vastelaovend