facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 26, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Hoogbejaarde man overvallen in eigen woning

november 03, 2022

Donderdagochtend is een hoogbejaarde man slachtoffer geworden van een brutale beroving in zijn eigen woning. 

De man werd in de loop van de ochtend gebeld door een onbekende man met de mededeling dat zijn medicatie gebracht zouden worden. Dit kwam hem niet vreemd over omdat hij inderdaad medicatie behoeft. Om 11:00 uur volgde een tweede telefoontje met de mededeling dat de man voor de deur stond met de betreffende medicatie. De man opende daarop de voordeur van zijn appartement aan de Vlierstraat en liet de onbekende man binnen. Deze stelde hem allerlei vragen o.a over het appartement. Plotseling dwong de onbekende man het slachtoffer de cv-ruimte in te gaan en sloot hem vervolgens hierin op.

Bevrijd na hulpgeroep
Toen de bejaarde man om hulp begon te schreeuwen alarmeerde medebewoners van het complex die het hulpgeroep hoorden de hulpdiensten. Deze bevrijdde de man vervolgens uit zijn benarde situatie. Het ambulancepersoneel onderzocht de getraumatiseerde man en constateerde dat hij geen verwondingen had opgelopen.

Signalement
De onbekende man die zich voordeed als bezorger van de medicatie is blank en sprak Nederlands, is ongeveer 50 jaar oud en ca 1.80 m groot. Heeft donker/ donkergrijs haar en droeg een blauw vest en een blauwe spijkerbroek.

Politieonderzoek
Tijdens het politieonderzoek werd duidelijk dat de onbekende man met hetzelfde verhaal bij meerdere woningen van het appartementencomplex heeft geprobeerd binnen te komen. Dit is hem niet gelukt. Op dit moment is nog niet bekend of er spullen of geld uit het huis van het slachtoffer zijn weggenomen.

Waarschuwing
De politie waarschuwt voor dit soort binnendringen in huizen en appartementen. Kwaadwillende personen hanteren verschillende manieren om toegang te krijgen tot woningen van bejaarden of kwetsbare mensen.  Personen die te maken krijgen met dit soort praktijken worden verzocht direct melding te doen bij de politie. Bij spoedhulp 112 en zonder spoed 0900-8844. 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Sabine van Erp via Pixabay
  • Bron artikel: Politie Venray
Gepubliceerd in Nieuws