facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
november 30, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

Woningbouwplan Pasveldweg Overloon van start

november 02, 2022

JAVO Vastgoed uit Ottersum en Bouwmij Janssen uit Venray werken samen met de gemeente Land van Cuijk aan het realiseren van een nieuw woongebied in Overloon.

Dit gebied, tussen Pasveldweg, Helderseweg en Zandstraat, is geschikt voor de bouw van ongeveer 100 woningen. Het gaat daarbij om allerlei verschillende type woningen zoals rijwoningen, levensloopbestendige woningen, twee-onder-een-kap woningen, vrijstaande woningen, sociale huurwoningen en bouwkavels. Ook is er plek voor een CPO-collectief uit Overloon. Dit collectief wil gezamenlijk woningen bouwen.

Belangrijke stap

Wethouder Bouke de Bruin sloot namens de gemeente Land van Cuijk de overeenkomst met de ontwikkelaars van het plan: “Dit is een belangrijke stap naar een mooie uitbreiding van het aantal woningen in Overloon. En ook op de manier zoals ik het graag zie: een grote diversiteit zodat zowel starters, doorstromers als een CPO-collectief er terecht kunnen”.

Namen

De ontwikkelaars gaan via een informatiemarkt met de omwonenden in gesprek. Informatie over het plan voor de overige inwoners van Overloon en voor andere belangstellenden volgt later dit jaar. Het woningbouwplan heeft de werknaam “Woningbouwplan Pasveldweg Overloon”. 

De initiatiefnemers vragen aan de inwoners van Overloon om alvast na te denken over een mooie naam voor het nieuwbouwplan. Zij gaan ervan uit dat er bij de inwoners van Overloon veel kennis over de historie van het gebied zit. Die kennis zien de initiatiefnemers graag terug in een aansprekende naam voor de locatie.

Voorstellen voor een plannaam mogen tot 23 november 2022 per mail worden ingediend via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van het onderwerp ‘Prijsvraag plannaam Overloon’. Diegene die als eerste de beste naam indient mag kiezen aan welk goed doel, club of vereniging in Overloon een cheque van €250,- zal worden uitgereikt. De namen voor de straten die in het plan worden aangelegd, komen in een later stadium aan de orde.  

Informatie

Zoals gezegd, JAVO Vastgoed en Bouwmij Janssen zijn de ontwikkelaars. Deze combinatie informeert de inwoners van Overloon in de toekomst verder over de bouwactiviteiten. Maar ook de gemeente Land van Cuijk zal je informeren over de voortgang. Vanuit de gemeente Land van Cuijk is ook een projectleider aangesteld om de gemeentelijke, wettelijke taken uit te voeren zoals de aanpassing van het bestemmingsplan. De projectleider is Will van Lin, ook bij hem kun je terecht voor informatie. Mail je vraag naar het algemene e-mailadres , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Woningbouwplan Pasveldweg Overloon. Bellen kan natuurlijk ook, dan via het algemene telefoonnummer 0485-854000.

Op de foto ziet u: Wethouder Bouke de Bruin, Geert Martens van Bouwmij Janssen Venray en Luuk Arts van JAVO vastgoed Ottersum.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Gemeente Land van Cuijk