facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juni 02, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Infoavond Werkgroep Land- en Tuinbouw Noord-Limburg

september 30, 2022

Op dinsdag 11 oktober organiseert de Werkgroep Land- en Tuinbouw Noord-Limburg een informatie- en discussieavond met als titel “Landbouwbeleid: benut de kracht van de markt”.

De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en vindt plaats in de foyer op de 1e etage van de Schouwburg in Venray, Schouwburgplein 1.

Sprekers zijn:

Eric Beurskens, wethouder Horst aan de Maas; Maurits Steverink, Consulent Kennis- en Adviescentrum True Foodprojects; en Jules Iding (oud-wethouder Oss en auteur essay “Aarde, boer en consument verdienen beter”).

De afgelopen maanden zijn, waar het de landbouw betreft, een roerige tijd geweest. Stikstofuitstoot, water- en luchtkwaliteit, falende stalsystemen, demonstraties, debatten. De boeren – en dan met name de veeboeren – hebben stevig van zich doen spreken, nadat Minister Van de Wal een kaartje van Nederland presenteerde, waarop ingetekend stond waar de boeren moesten stoppen. De toekomst van de boeren, maar ook van de natuur en de voedselvoorziening en daarmee de toekomst van het landbouwbeleid in Nederland staan in het middelpunt van de belangstelling. De gastsprekers zullen ieder vanuit hun positie ingaan op de vraag of “de markt” oplossingen kan bieden voor de uitdagingen waar de landbouw voor staat.

Na de inleidingen van de gastsprekers (rond 20.30 uur) is er een korte pauze en daarna krijgt de zaal de gelegenheid vragen te stellen aan de sprekers en met hen en de andere aanwezigen in discussie te gaan.

De avond wordt afgesloten door Riky Schut, met een reflectie op de inleidingen van de gastsprekers en de reacties daarop uit de zaal. Haar leven stond in het teken van de boerenstrijd om een eerlijke prijs voor de producten van de boer. Ook is zij auteur van “De kroniek van een boerenleven”.

De presentatie van de avond is in handen van Paul Geurts (voorzitter Werkgroep Land- en Tuinbouw Noord-Limburg).

De informatieavond wordt afgesloten rond 21.30 uur en aansluitend is er, met een borrel en hapje, ruimte om na te praten met Riky Schut, de gasten en de andere aanwezigen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray