facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
november 30, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

Gemeenteraad stelt € 460.000 beschikbaar ter optimalisatie sportpark de Wieën

september 29, 2022

Dinsdag 27 september heeft de gemeenteraad besloten om maximaal € 460.000 beschikbaar te stellen voor de aanleg van een tweede kunstgrasveld voor voetbalclub SV Venray op Sportpark de Wieën. Op deze manier wordt de toekomstige verplaatsing van de ziekenhuisvoorziening van VieCuri in Venray naar de rand van het sportpark aangegrepen voor een verbetering van de sportvelden.

De optimalisatieslag bestaat uit de aanleg van drie nieuwe sportvelden op het sportpark. Dit zijn een nieuw honkbalveld voor honkbalclub Royals op de plek van wedstrijdveld 3 van SV Venray en twee kunstgrasvelden voor SV Venray op de plek van de bestaande natuurgrasvelden 8 en 9.

Bekostiging
De aanleg van het nieuwe honkbalveld wordt bekostigd door VieCuri, het eerste kunstgrasveld door de beheerorganisatie van het sportpark en het tweede kunstgrasveld door de gemeente Venray. Doordat veld 8 en 9 worden uitgevoerd als kunstgrasveld neemt de bespeelbaarheid zodanig toe dat op de huidige plek van wedstrijdveld 3 van SV Venray het nieuwe honkbalveld kan worden aangelegd. Dit is de enige locatie waar een honkbalveld, met de door de bond voorgeschreven maten, op het sportpark is in te passen.

Voldoende capaciteit ondanks ruimteverlies
De toekomstige ziekenhuisvoorziening van VieCuri zorgt ervoor dat het sportpark bijna 2 hectare kleiner wordt. Met de aanleg van twee kunstgrasvelden is er echter voldoende capaciteit voor de voetbalclub en ruimte genoeg voor een goed honkbalveld. Bovendien kunnen ook de leerlingen van het naastgelegen Raayland College gebruik blijven maken van het sportpark.

Uitwerking duurt enkele jaren
De aanleg van de nieuwe sportvelden is een eerste stap in de daadwerkelijke verplaatsing van de ziekenhuisvoorziening van VieCuri binnen Venray. Met de aanleg van de nieuwe velden wordt de locatie voor de nieuwe ziekenhuisvoorziening naast Medisch centrum De Wieënhof daadwerkelijk vrij gemaakt. De concrete realisatie van de nieuwe ziekenhuisvoorziening zal nog enkele jaren in beslag nemen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Gemeente Venray