facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
september 27, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

VoorzieningenWijzer: Hulp in financieel moeilijke tijden

september 22, 2022

Stijgende energiekosten en een hoge inflatie maken het steeds moeilijker om vast lasten te betalen. Met name voor mensen met een laag inkomen is dit een hele uitdaging. De overheid komt deze huishoudens met verschillende regelingen en toeslagen tegemoet. De VoorzieningenWijzer op www.datgeldtvoormij.nl geeft inwoners van de gemeente Venray inzicht in alle opties voor financiële ondersteuning. Zodat ze de hulp krijgen waar ze recht op hebben.

Financiële puzzel
Huishoudens met een laag inkomen moeten dagelijks tijdens het boodschappen doen sowieso al lastige keuzes maken. En ook de afweging hoeveel er besteed kan worden aan de boodschappen en wat er opzij gelegd moet worden voor een nieuw paar schoenen, een cadeautje, bezoek aan familie of beoefenen van een sport is voor hen dagelijks een heel gepuzzel. En hoewel er veel voorzieningen en regelingen zijn om de financiële druk voor deze doelgroep te verlichten, is de hoeveelheid aan regelingen zeer verwarrend. Welke toeslagen gelden voor wie? Zijn er wellicht nog andere manieren om kosten te besparen? Bijvoorbeeld door een andere zorgverzekeraar of energieleverancier? De VoorzieningenWijzer geeft antwoord op dit soort vragen.

Meer overzicht in moeilijke tijden
Gemiddeld hebben huishoudens per jaar honderden euro's meer te besteden door het advies van de VoorzieningenWijzer te volgen. Tijdens een individueel adviesgesprek door een getrainde consulent wordt de persoonlijke situatie van de aanvrager bekeken en de juiste ondersteuning uitgewerkt. “De VoorzieningenWijzer is een mooi middel om financieel overzicht te creëren,” legt wethouder Martin Leenders uit. “Voor zover mogelijk wordt het traject tijdens het adviesgesprek al concreet: zaken die snel actie vragen, worden meteen opgepakt. Zo worden ook de voordelen snel voelbaar. Idealiter creëert dat voor de aanvrager een extra financiële buffer in deze uitdagende tijden.”

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.devoorzieningenwijzer.nl. Op www.datgeldtvoormij.nl vindt u een overzicht van alle actieve gemeenten die met de VoorzieningenWijzer werken.

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: van Firmbee via Pixabay
  • Bron artikel: VoorzieningenWijzer