facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 26, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Theater voorstelling "Wei, achter de mist" in schouwburg Venray

september 21, 2022

Woensdag 21 september en donderdag 22 september is in schouwburg Venray de theatervoorstelling “Wei, achter mist” te zien. De voorstelling is gebaseerd op de succesvolle documentaire “Wei. Zorgen voor pap” uit 2019. Het idee om er een theatervoorstelling van te maken komt van de theatermakers van Craviet. Met als producent Peggy Keijsers en Esther Koenen als regisseur. De hoofdrollen worden gespeeld door: Henk Deters(Jac), Mieke Raedts(Ria) en Ruud van den Einden (Ruud Lenssen).


De Theatermakers hebben de film “Wei. Zorgen voor pap” als uitgangspunt genomen, de theatervoorstelling is geen kopie van de film geworden. Zo stapt “Jac” op sommige momenten uit zijn “ziekte”, en worden “gedachtes” van bijvoorbeeld een buurman of vriendinnen van Ria duidelijk in beeld gebracht. Wat deze theatervoorstelling ook uniek van de film maakt is dat zoon Ruud een hoofdrol is, zo worden ook meningen en emoties van hem duidelijk zichtbaar. Bijvoorbeeld de uitspraak ”pap, hoe neem ik afscheid van jou als je er nog bent.” In de voorstelling is hoofdrol “Ruud” ook enkele keren aan het filmen, de beelden hiervan worden live geprojecteerd waardoor de voorstelling in vier dimensies wordt weergegeven.De 11 acteurs en 4 muzikanten maken deze voorstelling tot een ware belevenis, een voorstelling die tot nadenken stemt en die ook de onvoorwaardelijke liefde tussen mensen laat zien.

De voorstellingen van deze week in Venray zijn uitverkocht. In oktober volgen er nog vier in de theaters van Horst en Panningen. Voor meer info zie: www.craviet.nl

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Sanne Poels (omroep venray)
Gepubliceerd in Nieuws