facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
september 27, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

Venray Oldtimer City organiseerde Nachtrit

september 19, 2022

In de nacht van 17 september op 18 september vond voor de 3e keer op een rij “The Night of the Roaring Oldies” plaats. Dit is een nachtrit waar verschillende oldtimer auto’s aan mee deden.

Een ooggetuigeverslag
Het is 3.30 uur als bijna alle deelnemers zich verzameld hebben bij een tankstation langs de A73. Omdat de deelnemers uit alle hoeken van het land komen, is dit een prima locatie om bij elkaar te komen.
Na een kort voorwoord van de organisatie werden de goodiebags en de route overhandigd aan de deelnemers. Rond de klok van 4 uur vertrokken één voor één alle auto’s, elke auto had naast een bestuurder ook een navigator. De navigator is belangrijk omdat er tussen elke auto ca. 5 minuten tijd zit, het is dus niet zo dat je achter elkaar aanrijd.

nachtrit2

 

Vanuit de start vertrokken de deelnemers richting Bergen, via onder andere Wanssum, Well en Aijen natuurlijk alles binnendoor wegen. Een hele uitdaging voor de navigator, gelukkig zat er in de goodiebag een hoofdlampje waardoor de route in het donker goed te lezen was. Na een uur rijden kwamen de deelnemers aan bij het Eendenmeer in Bergen, hier werden ze opgewacht door de organisatie met koffie/thee en een lekkere wafel. Nadat de eerste ervaringen waren uitgewisseld was het tijd voor het eerste spel. Wie rijd er als snelste met een bal op de motorkap het uitgezette parcours.

 nachtrit16

Rond 6.00 uur stelde de deelnemers zich weer op, om met hun auto om aan route 2 te gaan beginnen. De route ging via Veulen, Ysselsteyn, Griendtsveen en Helenaveen naar Sevenum. Het hoogtepunt van deze route was de weg van Griendtsveen naar Helenaveen langs het kanaal. De vele reacties van de deelnemers waren dan ook “wat is het hier prachtig!” Wat deze route ook zo bijzonder maakte was dat er gestart werd in het donker en terwijl de auto’s door de peel reden de zon langzaam op kwam.

Rond 7 uur verzamelde iedereen zich op een parkeerplaats in Sevenum. Waar de organisatie wederom voor koffie/thee en een versnapering gezorgd had. Er was voor de deelnemers voldoende tijd om ervaringen uit te wisselen. Maar ook was het tijd voor spel 2 de “blackbox’ in deze box zaten een tiental voorwerpen die met auto’s te maken hadden, de bedoeling was dat je als deelnemer zoveel mogelijk van deze voorwerpen probeerde te raden.

nachtrit28

Nadat iedereen had deelgenomen aan de “blackbox” was het tijd voor route 3. Voordat er gestart kon worden werd er eerst een mooie foto gemaakt van de de auto, deze zal later als aandenken overhandigd worden. Vanaf Sevenum reden de auto’s naar Kronenberg, America met als eindbestemming Horst. Rond 9.00 uur kwam iedereen hongerig en voldaan aan op de eindbestemming. En stond er voor iedereen een uitgebreid Engels ontbijt te wachten. Iedereen was enthousiast en de rit werd dan ook uitgebreid na besproken. Omdat MG T.T.O 1994 of te wel “Venray Oldtimer City” eigenlijk was opgericht voor het Engelse automerk MG was vandaag het thema Engeland. Gelukkig is dit later veranderd en doen er vandaag de dag verschillende automerken mee. Dit jaar waren er o.a. merken als Triumph, Mercedes, Volkswagen, DAF en MG te zien.

nachtrit31

 

En tot slot vond de prijsuitreiking plaats. De punten van de spellen werden bij elkaar opgeteld en zo ontstond er een 1e, 2e en 3e plaats. De derde prijs ging naar de Triumph, de 2e prijs was voor de Volkswagen en op 1 stond dit jaar een MG. De oorkondes met de voorheen genomen foto’s werden uitgereikt en zo kwam er aan deze prachtige nachtrit een einde.

 

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Marcel Willemsen
  • Datum: maandag 19 september 2022