facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
september 27, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

Première – Leven met een schaduw

september 15, 2022

Woensdagavond ging in schouwburg Venray de documentaire leven met een schaduw in première. In deze documentaire zie je hoe het gezin Ingenpass doorgaat na het vreselijke verlies van hun vader en man Wilbert Ingenpass. Wilbert werd op 3 Maart 2017 door zijn kinderen dood in de kelder gevonden. Hij had een zak over z’n hoofd, om zijn nek een touw en zijn voeten waren vastgebonden.
Ook na vijfenhalf jaar politieonderzoek blijft het een groot mysterie wat er zich die vrijdagmorgen in de woning heeft afgespeeld. Overtuigende bewijzen dat het om een moord gaat, worden niet gevonden. Net zo min dat het om suïcide zou gaan. Ondanks dat het gezin voor een groot raadsel staat, proberen ze nog steeds alles uit het leven te halen.

Na een kort voorwoord werd de film gestart, de zaal werd stil zonder dat het onaangenaam werd. Het leven gaat door dat is het motto wat moeder Jozè haar kinderen probeert mee te geven.
Je ziet hoe de oudste zoon Pepijn op kamers gaat in Delft, en hoe hij daar wordt geconfronteerd met het verlies van zijn vader. Je voelt de angst van dochter Frouke als ze alleen thuis is. Jozè die er alles aan doet om erachter te komen wat er met haar man is gebeurd. Helaas tevergeefs. Het gezin is er van overtuigd dat het moord is, maar waarom? En wat is er gebeurd?
De veerkracht die dit gezin laat zien is bewonderenswaardig, zij willen vooral de goede herinneringen aan Wilbert behouden en niet blijven hangen bij zijn dood.

„Want Wilbert blijft voor ons altijd meer dan een foto in een lijstje en een naam met een kruisje” aldus Jozé. Documentairemaakster Niki Janssen heeft het verhaal op een mooie en passende manier weten vast te leggen en daar is het gezin heel dankbaar voor.

Het leven gaat door, en langzaam vliegen de kinderen uit. Het huis wordt voor Jozè wat groot, en ze besluit dan ook om het te verkopen. Samen met haar kinderen pakt ze de verhuiswagen in en laten ze hun thuis met vraagtekens achter... En daarmee kwam aan deze documentaire een einde. Wederom was de zaal stil, zonder dat het onaangenaam werd.

Zondag 2 oktober is deze documentaire te zien op L1 (11.00, 16.00, 18.30 en 23.00 uur)

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Mario Kremers
  • Datum: donderdag 15 september 2022