facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
juni 26, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

Rob Claessens

Rob omroep venrayIn november 1996 ben ik als vrijwilliger bij Omroep Venray begonnen met het maken van non-stop muziek. We vulden deze uren zelf. Onze radioautomatisering was toen nog niet zo ver.

Mei 1998 kreeg ik mijn eigen programma, “Als het maar Duits klinkt” waarin ik mijn liefde voor de Blaasmuziek en Volksmuziek kon laten horen. In 2003 wijzigde de naam van mijn programma in “Volksmusik mit Schwung”, beter passend bij de inhoud ervan want Volksmusik heeft niet alleen Schwung maar zorgt ook voor Schwung op de radio en ook live bij optredens van de kapellen.

Naast mijn Volksmusik-programma verzorg ik bij toerbeurt techniek van het sportprogramma “Zondagmiddag Live” en ben daar ook als verslaggever te horen bij o.a. paardensport. Af en toe ondersteun ik ook mijn TV-collega’s door het maken van een videoverslag.

Een andere passie van mij is Vastelaovend en de muziek die daarbij hoort. Jaarlijks kunt u dat van 1 januari tot en met de week voor carnaval horen in het programma “Vastelaovend Same”.

In dat uur maak ik u, samen met collega’s, bekend met al die Prinsen, Prinsessen en Vorsten met hun Raden van elf en boerenbruidsparen die met Vastelaovend voor 3 dagen de scepter overnemen in de gemeente Venray. De vastelaovesmuziek van de Venrayse dorpen wordt daarbij natuurlijk niet vergeten.
De uitzendtijd en dag van “Vastelaovend Same” kan jaarlijks wisselen. Dit vindt u terug op onze website.

Stuur mij een bericht.