facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
juni 26, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

Erik van Otterdijk

Erik omroep venrayBiografie:
Op 23 juni 1985 startte in Deurne een lokale omroep. Vanaf dat moment wordt de ether geteisterd door mijn stem.

Vanuit Deurne maakte ik in 1987 een stap over de grens en kwam terecht in het Belgische land bij familieradio Radio Grensland, later omgetoverd tot Hitradio Contact. Hier bleef ik meer dan 12,5 jaar programma's maken en sprak ik regelmatig bekende en onbekende artiesten. Ondertussen kreeg ik van een ex-collega van Omroep Deurne het verzoek om mee te werken aan een live-programma bij Omroep Venray als geluidstechnicus. Hier ontdekte ik een goede aanpak van Nederlandse lokale radio.

Ook op presentatiegebied werd ik actief met het programma Na Tweeën dat iedere maandag t/m vrijdag via een bandopname werd uitgezonden. In verband met mijn drukke hobby/werkzaamheden bij Movico, had ik geen tijd meer voor een dagelijks programma en bleef ik in Venray een tijdje actief achter de schermen terwijl ik in België nog op vrijdagavond te beluisteren was.

Toen er bij Omroep Venray een automatiseringssysteem kwam, werd het mogelijk om mijn programma van tevoren op te nemen en startte ik een programma met uitsluitend muziek uit de jaren 80: Stars on 45. Dit programma presenteerde ik tot eind juni 2007. Dit werd opgevolgd door het programma Weekenddienst.

De laatste jaren werd ik steeds meer gevraagd om live-optredens technisch te verzorgen voor collega's. Toen kwam ik met het plan om een speciaal programma te starten waarin deze collega's "hun" artiesten te laten optreden: Omroep Venray Presenteert.... 1 x per maand op zaterdag werd de studio omgebouwd tot een soort podium. Door de vele tijd die de maandelijkse optredens in beslag nam is besloten om per 1 september 2017 te stoppen met Omroep Venray Presenteert...

Vanaf die datum presenteer ik op zaterdagmiddag weer een 2 uur durend muziekprogramma van 16.00 tot 18,00 uur waarvoor ik de naam Weekenddienst weer uit de kast heb gehaald.

Stuur mij een bericht.