facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juni 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Koninklijke Erepenning voor harmonie de Herleving uit Vierlingsbeek

mei 28, 2024

Koning Willem-Alexander heeft de Koninklijke Erepenning toegekend aan harmonie de Herleving uit Vierlingsbeek. De voorzitter van de harmonie, Jan Stoffelen, ontvangt deze bijzondere onderscheiding uit handen van burgemeester Marieke Moorman.

De uitreiking vond plaats op zaterdagavond 25 mei tijdens het jubileumconcert 'Music Was My first Love' in de schouwburg van Venray.

Harmonie de Herleving is diepgeworteld in de gemeenschap van Vierlingsbeek en Groeningen. Op 23 mei 2024 bestond de harmonie 150 jaar. In al die jaren hebben de inwoners in Vierlingsbeek en Groeningen met plezier kunnen luisteren en genieten van vele soorten muziek. Ze hebben meegemaakt hoe meerdere generaties gezellig en enthousiast hun speelplezier beleefden en steeds groeiden in hun muzikale kunnen. Nog steeds wordt door deze vereniging de samenwerking opgezocht en geeft deze bloeiende harmonie klank en kleur aan talloze bijeenkomsten.

Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan (sport) verenigingen, stichtingen en instellingen die minimaal vijftig jaar bestaan. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. De Koninklijke Erepenning is in de gemeente Land van Cuijk nog niet eerder uitgereikt.

De Herleving, opgericht in 1874, is een bloeiende muziekvereniging. De harmonie heeft een drukke agenda en verzorgt jaarlijks ongeveer 40 (muzikale) activiteiten. Daarbij wil Harmonie De Herleving een moderne vereniging zijn, die kwalitatief hoogstaande muziek biedt. Er wordt veelal gewerkt vanuit vernieuwende concepten, waarbij tegelijkertijd de lange traditie van de harmonie niet uit het oog wordt verloren. Harmonie De Herleving verzorgt serenades bij activiteiten als, de Sinterklaasintocht, de carnavalsoptocht en bij 40- en 50-jarige huwelijksfeesten. Maar zij verzorgt eveneens mooie themaconcerten en grootse popconcerten met combo en zang.

Het harmonieorkest staat onder leiding van dirigent Eric Roefs.

Herleving Vierlingsbeek

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Facebook Herleving Vierlingsbeek
  • Bron artikel: Gemeente Land van Cuijk
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Overige plaatsen