facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
september 27, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

Agenda

Orgelconcert Sint Petrus'Bandenkerk Venray
Zondag, 25 September 2022, 16:00

Op zondag 25 september a.s. mag het Orgelcomité Venray u weer een concert aanbieden op het Vermeulen orgel dat de Sint Petrus'Bandenkerk rijk is.

Jan van de Laar, een gedreven musicus, kent een breed orgelrepertoire, van oude muziek (16eeeuws) tot in de 20e eeuw. In Venray laat hij met zijn repertoirekeuze het symfonisch karakter van dit monumentale instrument goed uitkomen met o.a. composities van César Franck en Anton Bruckner.

Jan van de Laar studeerde af aan het Utrechts conservatorium met onderscheiding voor muzikaliteit. Verder volgde hij cursussen bij o.a. de Oostenrijkse organist/componist Anton Heiller, van wie hij enkele composities op CD heeft gezet.

Hij heeft inmiddels veel interessante CD's opgenomen met ‘zijn’ Robustelly-orgel in de Lambertuskerk in Helmond waar hij vanaf 1976 de vaste organist is. Sinds 2009 is hij benoemd tot Stadsorganist van Helmond.
Verder blijkt zijn enthousiasme voor het orgel uit hoe hij zich inzette voor het oprichten van het College van Stadsorganisten in Nederland.

Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen luisteren naar deze bijzondere en inspirerende musicus. 

De toegang is gratis, een kleine bijdrage voor het dekken van de kosten is zeer welkom.

Locatie St. Petrus Bandenkerk Venray