facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juli 16, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Agenda

Wandeling Zwart Water en Venkoelen Excursie Limburgs Landschap
Woensdag, 07 Juni 2023, 13:30

Op woensdag 7 juni vindt er gratis excursie plaats naar het Zwart Water bij Venlo. De wandeling start om 13:30 uur vanaf de parkeerplaats met infobord van Het Limburgs Landschap aan de Schandeloselaan [tussen de Kikvorsstraat en Straelsebosweg in Venlo.Denk aan stevige wandelschoenen. Aanmelden voor deze 2,5 uur durende excursie is niet nodig.

Wie kent niet het mooie natuurgebied rond de Venkoelen genaamd het Zwart Water. De Venkoelen is een open plas in een oude Maasmeander. Kenmerkend voor dit gebied is de afwisseling van droge en natte bosgebieden, graslanden en restanten van heidevelden. Onder veel natuurliefhebbers zal het oude stadsbos, de zandduinen en bijbehorende moerasgebieden misschien niet bekend staan als uitstekend wandelgebied.

De gidsen laten de wandelaars met de grote variatie van het landschap kennismaken. De tocht gaat door het oude stadsbos, langs Maasduinen, plassen en drinkpoelen. Met een beetje geluk bloeit de klaverzuring al, die een wit tapijt vormt onder de vele douglassparren.

 

Locatie Infobord Schandeloselaan,Venlo