facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Ook succes voor team uit Venray tijdens NK Maasheggenvlechten

maart 17, 2024

Een record aantal van 57 teams hadden zich ingeschereven voor het NK Maashegenvlechten wat plaatsvond op zondag 10 maart nabij Portaal de Vilt in Oeffelt.

Totaal 250 vlechters waren die dag in de weer om de meidoornheggen te vlechten. Ook enkele teams uit Engeland, Ierland, Frankrijk en België waren paraat. Zij hebben ieder hun stijl van vlechten, daar konden de Nederlandse deelnemers hun voordeel mee doen. 

Dat de belangstelling voor het Maasheggen UNESCO gebied in het algemeen en voor het vlechten van meidoornheggen in het bijzonder groeiende is, laat het grote aantal deelnemende teams en het talrijke publiek zien. Op dit kampioenschap waren veel kijkers afgekomen, maar liefst 4000 mensen waaronder veel gezinnen met kinderen.

De Gouden Hiep was dit jaar voor het team Proboom uit Cuijk. Op de tweede plaats eindigde het team van Staatsbosbeheer en de derde plaats was voor “Team Mit d’n stroam mit” uit Boxmeer.

De Zilveren Maan wisseltrofee was voor een duo uit Venray, bestaande uit vader en zoon Nellissen, Bert en Joep. Zij kregen de prijs omdat zij vorig jaar een haag hadden gesnoeid, die dit jaar het best is uitgegroeid.

MaasheggenKids

In de prachtige Maasheggen is er ook voor kinderen van alles te ontdekken en te beleven. Om gemakkelijk vindbaar te maken wat er allemaal is te doen, wordt MaasheggenKids.nl geïntroduceerd. Dé plek waar alle activiteiten voor kinderen in de Maasheggen overzichtelijk samenkomen. Tijdens dit NK Maasheggenvlechten werd MaasheggenKids feestelijk gelanceerd met de leuke en leerzame MaasheggenKids ontdekkingstocht met tal van kinderactiviteiten op het wedstrijdterrein. De ontdekkingstocht leidt kinderen langs organisaties met hun unieke aanbod; van een beverexpeditie, het dijkwachtersdiploma behalen en wilgentenen vlechten, tot een workshop macrofotografie met je mobiel, alpaca’s, lammetjes en kalfjes knuffelen en nog veel meer.

Meer informatie: www.MaasheggenKids.nl

Bert Nellissen2

Een trotse Bert Nellissen met zijn "Zilveren Maan"

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Bert Nellissen
  • Bron artikel: Maasheggen Unesco/ Bert Nellissen
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Overige plaatsen