facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juni 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Agenda

Blaasmuziek uit de regio in Merselo
Zondag, 19 Maart 2023, 13:00

Op 19 maart vindt ter ere van 25 jaar “Volksmusik mit Schwung” het festival : “Blaasmuziek uit de regio” plaats. Dit als voorloper op het grote jubileumfeest op 6 Mei in Ysselsteyn.

 

Op 19 maart spelen de volgende orkesten:

Die Rübensammler uit Leunen staat onder leiding van Bruno Lucassen  spelen Egerländer muziek, maar zijn in de loop der tijd ook steeds meer Tsjechische muziek gaan spelen. Tegenwoordig telt de kapel 14 leden.

De leden van de kapel komen uit de omliggende dorpen van Leunen, zoals Horst, Oirlo, Venray, Oostrum en Veulen. Veelal zijn de leden van de kapel in hun eigen dorp ook nog eens lid van de plaatselijke Fanfare of Harmonie, en maken enkele leden deel uit van het Senioren Orkest Venray en Horst.

 

Hierna spelen de Horster Böhmische uit Horst.

Naast de wekelijkse repetitie van de harmonie ontstond een nieuwe blaaskapel. Als basis werd gekozen voor een kleine bezetting met in eerste instantie Böhmische blaasmuziek op de lessenaar.

Ondertussen is het repertoire verder uitgebreid maar de basis blijft een 7-mans formatie.

 

Die Berger Musikanten is opgericht in 1972 en staat onder leiding van Frank Knoops.
De voormalige hofkapel van de Bergense Carnaval is vanaf 1972 ook buiten de carnaval opererend als Die Berger Musikanten. De muziek bestaat uit Egerländer/Böhmische en Tsjechisch repertoire, maar ook moderner werk in de beste James Last traditie. Die Berger Musikanten zijn een graag geziene gast op kapellenfestivals, oktoberfeesten en partijen.

 De optredens vinden plaats in:

Zaal ’t Anker, Grootdorp 73 in Merselo,

Aanvang 13.00 uur.

Presentatie Rob Claessens.

 

Tot ziens in Merselo bij 25 jaar Volksmusik mit Schwung met Blaasmuziek uit de regio !!!

 

BERGER MUSIKANTEN

HORSTER BÖHMISCHE