facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juli 16, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Agenda

Ontdek de duinen van de Maas, de langste rivierengordel van Nederland
Woensdag, 17 Juli 2024, 13:30

Op woensdag 17 juli start om 13:30 uur de excursie Duinen van de Maas. Start is vanaf de parkeerplaats van Paviljoen Bleijenbeek, Bleijenbeek 14, 5851 EE in Afferden. Denk aan goed schoeisel en kleding passend bij het weer. De excursie duurt ongeveer 2 uur. Meer informatie over deelname en het reserveren van tickets via: www.limburgs-landschap.nl/kalender.

Strik de schoenen maar stevig vast, want deze excursie laat de deelnemers kennismaken met de duinen van de Maas. Nationaal Park De Maasduinen is uniek: de langste rivierduinengordel van Nederland bevindt zich namelijk in het gebied. Deze zijn door de eeuwen heen ontstaan door een samenspel van water, wind én mens. Ontdek de Maasduinen met haar naaldbossen te voet onder leiding van een gids. Maar let op: het is soms stevig doorstappen om een Maasduin te beklimmen.

 Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Locatie parkeerplaats van Paviljoen Bleijenbeek, Bleijenbeek 14, 5851 EE in Afferden