facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 15, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Agenda

Jubileumshow Alpaca Association in Kronenberg
Van Zaterdag, 16 Maart 2024
Tot Zondag, 17 Maart 2024

Op 16 en 17 maart wordt er een grote jubileumshow gehouden ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van de Alpaca Association Benelux.

Het event wordt gehouden in Peelbergen Equestrian Centre te Kronenberg.

Het evenemententerrein is goed te bereiken via de Middenpeelweg. (N277)

De Alpaca Association Benelux (AAB) is een internationale alpacavereniging, die zich richt op zowel grotere alpacafokkers als kleinere fokkers en hobbyhouders binnen de Benelux. De vereniging houdt zich bezig met het promoten van de alpaca en verstrekt informatie over het houden en fokken van alpaca’s. Ook houdt de vereniging een stamboek bij waarin leden van de vereniging hun dieren kunnen registreren en raadplegen bij hun zoektocht naar bepaalde bloedlijnen of gecertificeerde dieren.

De alpaca (Vicugna Pacos) is, net als de lama (Llama Glama), een kameelachtige (Camelidae) uit de orde van de evenhoevigen. De oorsprong van beide soorten ligt in Zuid-Amerika, meer specifiek de hoogvlakten van het Andesgebergte in de landen Peru, Chili en Bolivia. Ze leven op grote hoogte, boven 3000 meter, waar grote verschillen voorkomen in etmaaltemperatuur. Overdag is het soms wel 30 graden boven nul, terwijl het dezelfde nacht 25 graden kan vriezen. Daarom hebben ze een vacht die bijzonder goed isoleert en die de dieren bescherming biedt tegen deze grote verschillen.

 

Locatie Peelbergen Equestrian Centre Kronenberg
www.alpaca-benelux.com