facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Nationale Molendag 2024

mei 07, 2024

Op 11 en 12 mei staat Nederland in het teken van de eeuwenoude traditie van molens tijdens de Nationale Molendag.

Het meest prominente evenement in de Nederlandse molengeschiedenis. Honderden karakteristieke wind- en watermolens verspreid over het hele land zwaaien hun deuren open om bezoekers te verwelkomen.

Ontdek Limburge Molens:
Molen Nooit gedacht, Merselo: Bereid je voor op een dag vol activiteiten, waaronder rondleidingen, demonstraties door de molenaar, speurtochten voor kinderen, ambachtelijke workshops en zelfs culinaire lekkernijen zoals poffertjes en knapkoeken. De molen staat open op beide dagen van 11.00 tot 16.00 uur.

Eendracht maakt Macht, Meterik (zie foto): Op zaterdag 11 mei bezoekt Prinses Beatrix, beschermvrouwe van De Hollandsche Molen, deze molen. De molenaars leiden rond, er is live muziek en smakelijke pannenkoeken om van te genieten. De molen is toegankelijk op zowel zaterdag als zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Hompesche Molen, Stevensweert: Met een geschiedenis van meer dan 300 jaar staat de Hompesche Molen trots als de hoogste stellingmolen van Limburg. Vrijwillige molenaars nodigen je uit om op zaterdag 11 mei tussen 11.00 en 17.00 uur de molen te verkennen, waarbij je zelfs tot aan de kap kunt klimmen voor een uitzicht over drie landen.

Op Nationale Molendag vind je een volledige lijst van alle deelnemende molens. Speciaal voor kinderen is er een leuke spaaractie: door vijf molens te bezoeken en stickers te verzamelen, verdienen ze een exclusieve uitnodiging voor een groot molenfeest dat plaatsvindt in oktober.


Aanvullende informatie

  • Bron foto: Ronald Bakker
  • Bron artikel: De Hollandse Molen
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws