facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 05, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Wandelroute "Op Weg naar Vrijheid" onthult de geschiedenis van Venray en omgeving

april 25, 2024

De nieuwe wandelroute "Op Weg naar Vrijheid" biedt wandelaars de mogelijkheid om de rijke geschiedenis van Venray en haar omgeving te verkennen, terwijl ze langs acht bijzondere locaties worden geleid die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog.

De route, die een lengte heeft van 25 kilometer, neemt wandelaars mee op een reis door het verleden. Langs de weg zullen ze verschillende 'Vectors of Memory' tegenkomen, symbolen die de herinnering aan deze belangrijke periode levend houden. De nieuwe wandelroute "Op Weg naar Vrijheid" biedt wandelaars de mogelijkheid om de rijke geschiedenis van Venray en haar omgeving te verkennen, terwijl ze langs acht bijzondere locaties worden geleid die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog.

Een hoogtepunt van de wandelroute zijn de Luisterplekken van Liberation Route Europe, waar aangrijpende verhalen tot leven komen via een gratis app. Deze verhalen vertellen over de gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld tijdens de oorlog.Daarnaast brengt de route wandelaars langs 'Stolpersteine', kleine gedenkstenen die zijn geplaatst ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het naziregime. Deze stenen dienen als een herinnering aan de mensen die hun leven hebben verloren tijdens deze periode.

Een aanrader voor bezoekers van de wandelroute is een stop bij het Oorlogsmuseum in Overloon, dat de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog presenteert. Speciale aandacht wordt er besteed aan de bevrijding, met name de Slag bij Overloon. Wandelaars worden geadviseerd om geschikt schoeisel te dragen, aangezien sommige delen van de route drassig kunnen zijn.

Voor meer informatie over de wandelroute en de bijbehorende bezienswaardigheden, bezoek www.hartvanlimburg.nl/nl/locatie/wandelroute-op-weg-naar-vrijheid-venray

 

 

 

 

 

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Limburg marketing
  • Bron artikel: Limburg marketing
Gepubliceerd in Nieuws