facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 18, 2024
     
Gemist kijk live luister live

War Graves Week in Venray

mei 05, 2024

De Commonwealth War Graves Commission (CWGC) brengt in samenwerking met de Stichting Adoptiegraven CWGC Venray War Cemetery haar jaarlijkse “War Graves Week” (de Week van de Oorlogsgraven) naar Venray en biedt gratis rondleidingen aan op de Britse oorlogsbegraafplaats op 14 en 16 mei aanstaande.

 

War Graves Week is een initiatief om mensen uit de lokale gemeenschap aan te moedigen om samen te komen en het oorlogserfgoed bij hen in de buurt te ontdekken. Ze leren over de verhalen van degenen die door de CWGC in Venray worden herdacht.

 De rondleidingen worden gegeven door leden van de Stichting Adoptiegraven VWC Venray War Cemetery en vinden plaats op 14 en 16 mei. De locatie is de Britse oorlogsbegraafplaats aan de Hoenderstraat. De rondleidingen beginnen om 19.00 uur en duren ongeveer één uur. Deelname is gratis en inschrijven is niet nodig.

 Op de Britse oorlogsbegraafplaats liggen 693 slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog begraven.

 

2024 is een belangrijk herdenkingsjaar en de CWGC heeft de campagne The Legacy of Liberation (De erfenis van de bevrijding) gelanceerd om de 80e verjaardag van verschillende cruciale momenten tijdens de Tweede Wereldoorlog in de verf te zetten. Van Kohima en Imphal tot de D-Day Landingen, de Legacy of Liberation herinnert aan deze opmerkelijke gebeurtenissen en War Graves Week is jouw kans om meer te weten te komen over de verhalen van onze lokale en internationale helden.

Director General van de CWGC, Claire Horton, zei: "Achter elke naam op een oorlogsgraf of gedenkteken in Venray zit een menselijk verhaal dat wacht om ontdekt te worden en War Graves Week is de perfecte gelegenheid om precies dat te doen. "Als wereldleiders in herdenking is het onze missie om ervoor te zorgen dat degenen die in dienst of als gevolg van een conflict stierven, herdacht worden zodat zij, en de menselijke tol van oorlog, voor altijd herinnerd worden."

 

De CWGC moedigt de inwoners van Venray aan om op zoek te gaan naar de verhalen in hun omgeving en om deel te nemen aan de rondleidingen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Archief Omroep Venray
  • Bron artikel: Adoptiegraven-Venray
Gepubliceerd in Nieuws