facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 05, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Subsidie voor vergroening van tuin of woning

april 25, 2024

De gemeente Venray introduceert een nieuwe subsidieregeling voor inwoners die hun tuin of woning willen aanpassen aan het veranderende klimaat. Met deze subsidie kunnen zowel huiseigenaren als huurders tot maximaal € 1000 ontvangen.

De gemeente Venray zet zich op deze manier in om de effecten van klimaatverandering aan te pakken, maar ze beseffen dat de betrokkenheid van onze inwoners cruciaal is. Met deze subsidie willen ze hen ondersteunen bij het vergroenen van hun leefomgeving.

Inwoners met een eigen woning of huurwoning (met toestemming van de eigenaar) binnen de bebouwde kom van Venray kunnen vanaf nu een subsidie aanvragen voor onder andere: het vergroenen van hun woning of tuin, inclusief groene daken, geveltuinen en het vervangen van bestrating door groen. Ook kunnen ze ondersteuning krijgen voor het installeren van wateropvangsystemen, zoals regentonnen vanaf 100 liter.

Meer details over deze regeling en de bijbehorende voorwaarden zijn te vinden op www.venray.nl/subsidieklimaatadaptatie.

 

 

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Gemeente Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws