facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
februari 21, 2024
     
Gemist kijk live luister live

De Castenrayse Orde van Verdienste voor Henk Dinghs

januari 24, 2024

De Castenrayse Orde van Verdienste "Beste Knuppel" van 2024 wordt toegekend aan Henk Dinghs.

Geboren in 1953, groeide Henk op in Castenray en heeft heel veel voor de Câselse gemeenschap betekend.

Henk was 8 jaar lang secretaris van de dorpsraad in de jaren 80, waarbij hij betrokken was bij belangrijke kwesties zoals woningbouw en de verplaatsing van een kapel naar het kruispunt Lollebeekweg-Oosterbosweg. Hij speelde een cruciale rol in de oprichting van de scholengemeenschap SPOV, waarmee hij de basisschool in Castenray behield.

Buiten bestuurlijke taken was Henk medeoprichter van de buurtvereniging "de Naobere uut de Kampagne", waar hij verschillende activiteiten leidde. Als actief lid van carnavalsvereniging de Schanseknuppels was hij Prins Henk I in 2004 en is hij momenteel al meer dan 14 jaar voorzitter van de APK. Henk heeft ook bijgedragen aan de organisatie van diverse evenementen, waaronder de bijzondere Câselse boerenbruiloft tijdens de Floriade in 2012.

Sportief gezien heeft Henk als looptrainer bij de Peelrunners en als trainer en coach voor korfbalteams van SVOC zijn gemeenschapszin laten zien. Hij heeft de Nijmeegse Vierdaagse 10 keer gelopen en blijft actief betrokken bij verschillende verenigingen.

Al meer dan 22 jaar is Henk ook actief in het Heemkundig Genootschap Castenray als secretaris/penningmeester. Binnen de heemkunde is hij betrokken bij de herbestemming van de kerk en beheert hij de financiën van de Câselse parochie.

Samen met zijn vrouw Hanneke is Henk trots op hun 3 kleinkinderen en kijkt hij uit naar een vierde kleinkind. De Castenrayse gemeenschap waardeert Henks inzet enorm en erkent dit met de toekenning van de "Beste Knuppel 2024". De officiële uitreiking zal plaatsvinden op carnavalsdinsdag, 13 februari, om 19.11 uur in gemeenschapshuis "de Wis" in Castenray, waar Prins Sem 1 de onderscheiding zal overhandigen, gevolgd door een receptie voor Henk.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Fotohuis
  • Bron artikel: De Schans
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Vastelaovend