facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
februari 21, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Nieuwe heerser: Prins Tom II bij Karklingels

januari 14, 2024

Op zaterdag 13 januari is Tom Direks (36) uitgeroepen tot nieuwe prins van Aostrum, Lull en d’n Boshuuze. Adjudanten Nick Gommans (35) en Chris Wilschut (34) en Nar Steef Gielens (34) staan aan zijn zijde in dit korte maar krachtige seizoen.

Vanzelfsprekend werd de avond gestart met het aftreden van jubileumprins Bob en zijn kwartet. Bob hield zich aan de belofte die hij z’n vrienden had gemaakt tijdens de zitting, namelijk een korte eindspeech.

Bob, Bo, Max en Bas werden ontdaan van medailles, schuutjes, klingels en steken om vervolgens de Âld Aostrumse Prinse (AAP) hun gang te laten gaan. De zaal werd getrakteerd op een zeer indrukwekkend boksgala met vele grootheden.

Bob kende de zwakke plekken van zijn tegenstanders, waardoor zij geen schijn van kans maakten tegen hem. Hoewel het er groots en imposant uitzag leek het Bob geen energie te hebben gekost, want het afsluitende AAP-lied werd luidkeels meegezongen.

Niet veel later werd er archeologisch onderzoek verricht. 2 top-archeologen moesten kort na aankomst hun verwachtingen bijstellen omdat de locatie waar zij waren toch niet Oostrum bleek te zijn. Gelukkig waren zij door hun kennis en ervaring goed op de hoogte over de Flinstones (of Prinsstones), en zo namen zij het publiek aan de hand in het verhaal.

De aanwezige mensen in de zaal vermaakten zich zichtbaar met alle verrassende gebeurtenissen die zich voordeden. Dit in tegenstelling tot de Flinstones aan het einde van het stuk. Hun tijdreis liep namelijk behoorlijk uit de hand. De reis ging van toen naar nu, en vervolgens naar 2015 en 1987 waar respectievelijk Prins Clemens I en Prins Bert I gepresenteerd werden. In elk jaar werd snel duidelijk dat dit niet de jaartallen waren waar het Flinstones naar toe wilden reizen, maar de tijdreisapplicatie op hun smartstone bleek niet goed te werken. De reis eindigde onbedoeld in 2024. Voor het gezelschap in eerste instantie niet het gewenste einde, maar toen zij zagen dat Prins Tom als nieuwe prins van Oostum tevoorschijn kwam waren zij blij om bij dit spektakel aanwezig te kunnen zijn.

Prins Tom, die overigens het meest genoemd was in de peilingen, werd met zijn adjudanten en nar geïnstalleerd, waarna een mooie openingsspeech volgde.

Toen was het langverwachte moment eindelijk daar, het kwartet en hun dames mengden zich in het publiek. Er werd gefeliciteerd, gelachen en gedanst, en met hulp van Naachtwaerk werd het nog een onvergetelijk avond in d’n Oesterham.

Prins Tom woont met zijn vriendin Maud en dochter Nine op de Stationsweg en is in het dagelijks leven vrachtwagenchauffeur bij Kempen Transport. Met adjudanten Nick en Chris en nar Steef gaat dit kwartet er vast en zeker voor zorgen dat het een geweldig seizoen wordt. Prins Tom II sloot zijn openingsspeech af met zijn leus: “Vier vastelaovend en vier ut laeve, um mekaar mojje herinneringe te gaeve!”

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Cv Karklingels
  • Bron artikel: Cv Karklingels
  • Maker: Rob Claessens
Gepubliceerd in Vastelaovend