facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
juni 26, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

Carnaval in Venray: lokaal feesten, open horeca en optochten

februari 22, 2022

De coronaregels versoepelen verder op 25 februari. Dat betekent dat veel weer mogelijk is, ook samen carnaval vieren. Waar het kan, werkt de gemeente mee om alle initiatieven mogelijk te maken, zolang ze veilig en verantwoord kunnen plaatsvinden.

Burgemeester Leontien Kompier: “Het is bijzonder om te zien hoe de gemeenschap na een lange periode van maatregelen en lockdowns weer opveert en zich vol enthousiasme klaarmaakt voor het carnaval. Het is fantástisch dat dat weer kan. Ik ben ook blij voor de zwaar getroffen horeca dat zij weer volop kunnen ondernemen. Natuurlijk moeten we aan ieders gezondheid en veiligheid denken. Daarom kunnen we nog niet terug naar het carnaval zoals we dat gewend waren, maar vieren we het vooral lokaal en in aangepaste vorm.”

Van zaterdag tot en met dinsdag vindt op het Henseniusplein het evenement 4 Daage Viere plaats, dagelijks van 12:00 tot 21:00 uur, toegang met tickets. De omliggende horeca is gratis toegankelijk. Op de Grote Markt is er een straatcarnaval van zaterdag tot en met maandag, dagelijks van 13:00 tot 21:00 uur. Er is geen podium, wel zijn er buitentaps op de terrassen van de horeca. Hier is de toegang gratis. Wel zijn er in- en uitgangen om de bezoekersaantallen te kunnen controleren. Voor de pleinen geldt dat de buitentaps om 21:00 uur dicht gaan en de muziek stopt.

Om eventuele overlast te voorkomen, gaan álle horecazaken in Venray op zaterdag, zondag en maandag om 01.00 uur dicht. Voor de overige dagen en in de kerkdorpen gelden de gebruikelijke sluitingstijden.

In de kerkdorpen Blitterswijck, Castenray, Geijsteren, Heide, Leunen, Oostrum, Veulen, Vredepeel, Wanssum en Ysselsteyn zijn optochten gepland. Leontien Kompier: “We hebben op deze korte termijn goede afspraken kunnen maken met de organisatoren, de horeca en de hulpdiensten. Alles is in het werk gesteld om de activiteiten veilig, gecoördineerd en gecontroleerd te laten verlopen. Laten we er samen voor zorgen dat het een mooi feest wordt. Ik kijk ernaar uit!”

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Gemeente Venray
  • Datum: dinsdag 22 februari 2022
  • Tijd: 16.12