facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
november 30, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

APK-Plak voor D’n hazekeutel

oktober 24, 2022

De Alt Preense Kompeneej (APK) van de Piëlhaas in Venray heeft unaniem besloten de APK-plak dit jaar uit te reiken aan jeugdvastelaovesvereniging “D’n Hazekeutel”.

De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of vereniging die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving.

D’n Hazekeutel is in 1963 opgericht en zet zich in om ieder jaar weer een prachtig vastelaovesfeest voor de Venrayse jeugd te organiseren. Zo wordt er ieder jaar in de bouwhal een prachtige wagen gebouwd voor het jeugdtrio met vorst, raad van XI en garde die de kinderoptocht afsluit. Ook staat er ieder jaar weer een knallend jeugd boerengezelschap op de bühne. D’n hazekeutel draagt daarmee bij aan het in stand houden van het cultureel erfgoed dat de vastelaovend ien Rooj is. De vereniging wordt bestuurt en begeleid door een enthousiaste groep vrijwilligers.

Voor al haar verdiensten ontvangt D’n Hazekeutel de APK-plak tijdens het hazediner bij BRL op zaterdag 19 November.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: APK Alt Preense Kompeneej
  • Bron artikel: APK Alt Preense Kompeneej
  • Datum: maandag 24 oktober 2022