Sportoverzicht Wielrennen

Mike Teunissen uit Ysselsteyn terug bij LottoNL-Jumbo

vrijdag 24 augustus 2018, 17:50

De uit Ysselsteyn afkomstige Mike Teunissen keert terug bij LottoNL-Jumbo. De wielrenner verlaat Sunweb na twee seizoenen om zijn loopbaan te vervolgen bij de ploeg waarvoor hij tot en met 2016 uitkwam. Dat bevestigde de Nederlandse WorldTour-... »

Stefan Küng wint tijdrit in Venray

dinsdag 14 augustus 2018, 18:09

Stefan Küng (BMC) heeft dinsdag in Venray de tijdrit in de BinckBank Tour op zijn naam geschreven. Küng reed de 12,7 kilometer in 14 minuten en 11 seconden. Hij bereikte een gemiddelde snelheid van 53,7 kilometer per uur. De 24-jarige Zwitser... »

Bram Tankink wint 'Daags na de Tour' in Boxmeer

maandag 30 juli 2018, 22:34

'Daags na de Tour' in Boxmeer is maandag gewonnen door Bram Tankink. Tom Dumoulin (zie foto), de Nederlandse nummer twee van het eindklassement in de Tour de France, eindigde als tweede, Bauke Mollema kwam als derde over de streep. De 39-jarige... »

35 jaar geleden won Peter Winnen uit Venray de touretappe naar de l’Alpe d’Huez

woensdag 18 juli 2018, 11:56

Het is woensdag 18 juli precies 35 jaar geleden dat Peter Winnen uit Venray de touretappe naar de l’Alpe d’Huez voor de tweede keer op zijn naam schreef. De eerste keer presteerde de wielrenner dit op 14 juli 1981. Winnen debuteerde toen in de... »

Fanclub Wout Poels niet naar finale Tour de France

vrijdag 6 juli 2018, 08:42

Het bestuur van de fanclub van Wout Poels heeft besloten om dit jaar geen busreis te organiseren naar de finale van de Tour de France op de Champs-Élysées te Parijs. De fanclub heeft ervoor gekozen om dit jaar voor een alternatief te gaan. De... »

Tour de L1mbourg strijkt dit jaar neer in Blitterswijck

donderdag 12 april 2018, 19:04

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaat de regionale omroep L1 combineren tijdens de Tour de France. De omroep gaat dan weer de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een... »

Wout Poels komt hard ten val tijdens Parijs-Nice

vrijdag 9 maart 2018, 18:41

Wout Poels is tijdens de zesde etappe van de rittenkoers Parijs-Nice ten hard val gekomen. Hij brak hierbij zijn sleutelbeen. De renner uit Monaco ging onderuit tijdens de afdaling van de Côte de la Colle-sur-Loup en bleef daarna op het asfalt... »

Wout Poels kopman tijdens Parijs-Nice

donderdag 1 maart 2018, 16:24

Zondag gaat Parijs-Nice van start. Deze rittenkoers duurt één week. Namens Team Sky zal Wout Poels uit Monaco als kopman fungeren. Deze ploeg bestaat uit zeven wielrenners. Chris Froome is hier niet bij. Hij rijdt komende week de koers Tirreno-... »

Wout Poels: Deelname aan de Tour de France nog niet duidelijk

dinsdag 23 januari 2018, 12:26

Het is nog niet duidelijk of Wout Poels dit jaar zal deelnemen aan de Tour de France. Dat zegt de renner uit Monaco in een interview met NUsport. Het afgelopen seizoen stond de oud-inwoner van Blitterswijck en Meerlo in het voorjaar ruim drie... »

Mike Teunissen verlaat Ysselsteyn en mogelijk geen Tour de France

vrijdag 5 januari 2018, 10:53

Mike Teunissen gaat Ysselsteyn verlaten. De renner van Sunweb maakte dit bekend tijdens de ploegenpresentatie in de Duitse hoofdstad Berlijn. Hij gaat samenwonen met zijn vriendin in Den Bosch. De Ysselsteyner gaat waarschijnlijk dit jaar de Tour... »

Inhoud syndiceren