Delen op social media kanalen

De Club24, bestaande uit oud-renners en wielerprominenten, heeft de genomineerden voor de Limburgse wielerprijzen 2021 bekendgemaakt. In de categorie Limburgse renner van het Jaar zijn Tom Dumoulin, Mike Teunissen uit Ysselsteyn en Milan Vader genomineerd.

In de categorie Limburgse renster van het Jaar komt de winnares voort uit het drietal Sabrina Stultiens, Pien Limpens en Sophie von Berswordt. Lars Rouffaer, Luuk Herben en Scarlett Souren zijn genomineerd in de categorie renner/renster van de Toekomst. De winnaars, die door de Club24 worden gekozen, zullen tijdens het Limburgs Wielergala op 22 november bekend worden gemaakt. Deze besloten avond wordt in samenwerking met Limburg Cycling georganiseerd en zal dit jaar plaatsvinden op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen. 

De Limburgse wielerprijzen worden sinds 1985 uitgereikt toen Peter Harings als eerste werd verkozen tot Renner van het Jaar. In 1992 werd de categorie Renner/Renster van de Toekomst toegevoegd en was de eer aan Danny Nelissen om deze prijs als eerste in ontvangst te nemen. Sinds 2020 is er een aparte categorie voor Renster van het Jaar en werd Sabrina Stultiens als eerste winnares uitgeroepen. Zowel Frans Maassen als Bart Brentjens wonnen de prijs voor Renner van het Jaar maar liefst zeven keer. Tom Dumoulin werd zes keer tot de beste van het jaar uitgeroepen.

Foto
Archief Omroep Venray