Delen op social media kanalen

Deze week vindt op het sportpark in Horst de 32e editie van de Jeugdvoetbaldagen plaats. De voetbaldagen in Horst trekken ieder jaar weer veel deelnemers uit Venray en de kerkdorpen. Dat is dit jaar niet anders. Ruim de helft van de kleine 200 deelnemers komt uit de gemeente Venray.

Er verschijnt een glimlach op het gezicht van Oostrum-speler Giel Joosten als hem naar zijn mening over de Jeugdvoetbaldagen wordt gevraagd: “Ik vind het heel erg leuk. Je kunt met je vriendjes voetballen, maar leert ook snel nieuwe spelers kennen.” De 13-jarige Giel doet dit jaar voor de zesde keer mee aan de voetbaldagen in Horst, die traditioneel in de laatste schoolweek plaatsvinden. Over zijn favoriet onderdeel hoeft hij niet lang na te denken: “Dat is het Mini WK. Dan kun je partijtjes doen. Ook het boardingvoetbal en pannavoetbal vind ik erg leuk.” Het zijn slechts enkele van de variatie aan voetbalvormen die de jeugd tijdens de week voorgeschoteld krijgt. Er is een heuse penaltybokaal, vier voetvolleyvelden en er worden diverse partijvormen gespeeld op het hoofdveld en de twee trainingsvelden achter de kantine.

Niet alleen Oostrum is met een aanzienlijk aantal spelers vertegenwoordigd. Ook spelers die in het weekend bij Merselo, SVOC’01, Venray, Volharding en SV Ysselsteyn voetballen, zijn aanwezig. Guus Derikx (10 jaar), uit Merselo, doet ook al een aantal jaren mee: “Ik vind het altijd leuk hier. Er zijn leuke mensen die hier meedoen en ook in de pauzes is het goed geregeld. Mijn favoriete onderdeel is ook het Mini WK. Er zit dan veel strijd in; het is eigenlijk een groot toernooi.”

Het geheel oogt kleurrijk. Dat komt niet in de laatste plaats door de tenues die de deelnemers, in de leeftijd van 5.5 tot en met 16 jaar, ieder jaar krijgen. Dit jaar zijn de kleuren oranje en groen (voor de keepers). Niet alleen de jeugd weet de voetbaldagen in Horst te vinden; ook enkele kaderleden zijn afkomstig uit de gemeente. Vrijdagmiddag worden de voetbaldagen afgesloten op het sportpark. Dan staan de finales van penaltybokaal en Mini WK op de rol. Vanwege de coronamaatregelen mag er dan per deelnemer één begeleider naar binnen.


 


 

Foto
Jeugdvoetbaldagen in Horst