Delen op social media kanalen

De eerste oefenwedstrijd van VVV-Venlo werd in de tweede helft beslist door de geel-zwarten uit Venlo. Toeschouwers waren in grote getale naar het sportpark De Wieën in Venray gekomen om te kijken naar de twee beste ploegen van Noord-Limburg.

Trainer Frank Koenen van SV Venray had een goede basis-elf in het veld gebracht. Onder andere Timo van de Voort stond naast Robert Willemsen die de rol overnam van Stef van Dijck die gestopt is bij SV Venray. Bij VVV-Venlo ontbraken een aantal vaste basisspelers, maar de nieuwe Keuken Kampioen Divisieploeg had genoeg spelers meegenomen voor hun eerste oefenwedstrijd als voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Venray kreeg de betere kansen voor rust, vooral Niek Versteegen kreeg die, maar had zijn vizier nog niet op scherp staan. Er werd niet gescoord in de eerste helft en VVV begon met een nagenoeg nieuw team na de rust en ook SV Venray wisselde veel. Danny Pelzer is weer teruggekeerd bij de selectie van Venray. De rood-witten uit Venray hadden nu meer moeite om het spel te maken en waren nu wel de mindere van VVV.

Al snel scoorde de Venlose ploeg de eerste goal en het was Jonas Theuerzeit die op de goede plaats stond en de keeper van de tweede helft Arjan Ardts kansloos liet. Vier minuten later was het al 0-2. Venraynaar Stan van Dijck schoot mooi binnen vanuit een vrije trap van 20 meter afstand. Venray had niet veel in te brengen en wisselde door.

Joy Koenen pakte de enige gele kaart van de wedstrijd na een onnodige tackle op de middellijn. De wedstrijd werd prima geleid door de Venrayse scheidsrechter Nick Tunnissen en kende weinig problemen met zijn kompanen uit Venray aan de zijlijn. In de 79e minuut maakte de spits Levi Smans na een goede voorzet de 0-3 en de 0-4 eindstand werd veroorzaakt door een eigen goal van Julian Rommen.

Verslag Carl De Bruijn

 

Foto
SV Venray website