Delen op social media kanalen

De fanclub van Wout Poels is geschokt door het plotseling overlijden van hun eminente en sympathieke voorzitter Jos Waals. De oud-burgemeester van Venray is vanaf het eerste moment betrokken bij de 300 leden tellende fanclub van profwielrenner Wout Poels uit Blitterswijck. Waals was een echte wielerliefhebber. Hij volgde de grote wedstrijden en kende de mannen van het peloton. Ook maakte hij geregeld van de mogelijkheid gebruik om wedstrijden te bezoeken met de fans naar onder andere de finale van de Tour de France in Parijs, het WK wielrenner in Innsbruck en de finish van de Waalse Pijl in Hoei.

Vanuit de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten (UAE Tour) laat Wout Poels weten enorm geschrokken te zijn van het overlijden van Jos Waals. "Hij was een pracht mens die grote interesse had met in wat ik deed en hoe ik mij voelde. Een warme persoonlijkheid. Ik zal hem missen", aldus Wout Poels.

Tien jaar geleden werd de fanclub Wout Poels opgericht in clublokaal Café De Zwart in Blitterswijck. Het initiatief ging uit van enkele vrienden van Wout samen met de familie Poels. Jos Waals werd benaderd met de vraag of hij ook wilde meedoen waarop hij volmondig ja zei. En hij vulde aan dat hij eigenlijk alleen maar kon voorzitten. Hij werd met algemene stemmen aangenomen. De bestuursvergaderingen in het clublokaal onder leiding van Jos Waals waren altijd een feest. Kort de agenda bespreken en daarna onder het genot van een glas rode wijn ouwehoeren over de wielrennerij. Onder zijn leiding startte de fanclub met de jaarlijkse druk bezochte fanclubdag op het dorpsplein in Blitterswijck en de huldiging na het winnen van de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. Mede dankzij zijn vele contacten werd de jaarlijkse wielerprijs Beste Wielrenner van Limburg door de Club van 24 georganiseerd in Venray.

Bestuur Fanclub: "Dank je wel Jos, jij hebt ons peloton altijd goed in koers gehouden."
 

Foto
Marion Minten (Omroep Venray)