De Vlakwatercross wordt al meer dan 40 jaar georganiseerd in het laatste weekeinde van januari. De jaarlijkse cross vindt dit jaar echter niet in de eerste maand van het nieuwe jaar plaats meldt de club op haar website. De Vlakwatercross-commissie heeft besloten om de Vlakwatercross vanwege de situatie rondom het coronavirus niet te houden niet op 30 en 31 januari. De commissie heeft wel de intentie om het tweedaags hardloopevenement in het Vlakwatergebied te organiseren in het laatste weekeinde van maart, op 27 en 28 maart a.s.

De organisatie voor het hardloopevenement is inmiddels in volle gang  en de voorbereidingen zijn er zo op gericht dat er ook komend jaar een tweedaags loopevenement wordt gehouden  in het bosgebied van Vlakwater .Dat betekent dus dat op zaterdag 27 maart de  scholierenloop en op zondag 28 maart de  lange en korte cross en de  jeugdlopen zullen worden gehouden. De organisatie is erg verheugd dat de sponsoren van deze lopen zich weer bereid hebben verklaard de organisatie te ondersteunen en deze zelfs hebben uitgebreid. Ook andere sponsoren en ondersteuners hebben verklaard mee te werken aan de verplaatsing van dit evenement. Overigens zal de Vlakwatercross 2021 niet deel uitmalen van de LimBracross-competitie 2020 – 2021. Deze competitie vindt dit jaar geen doorgang omdat al veel wedstrijden door Covid -19 al zijn afgelast.

De commissie gaat in januari samen met onder meer de gemeente Venray en de organisatie verder met het  uitwerken van de voorbereidingen op de Vlakwatercross. Uiteraard wordt er tijdens de organisatie rekening gehouden met eventuele noodzakelijke maatregelen in het kader van Covid – 19

Bron
Website ATV
Foto
ATV