In het weekend van 9 t/m 11 oktober vinden de eventing wedstrijden plaats van SGW Ysselsteyn, ook wel military of cross genoemd. Eventing bestaat uit drie onderdelen, te weten dressuur, springen en cross. Ruiters en amazones van zowel pony’s als paarden beoefenen hun sport in het bos en op de terreinen langs de Midden Peelweg. Dit jaar een bijzondere editie, aangezien er geen bezoekers kunnen worden ontvangen wegens coronamaatregelen.

De eventingwedstrijd in Ysselsteyn maakt onderdeel uit van een landelijke competitie over vijf samengestelde wedstrijden in drie klassen B, L en M (Beginner, Licht en Midden). De door de organisatie genomen maatregelen ten aanzien van COVID-19* hebben ervoor gezorgd dat SGW Ysselsteyn groen licht heeft gekregen van de Gemeente Venray en dit jaar als eerste wedstrijd staat in de reeks van de Bavaria Eventing Trophy 2020-2021.

Tijdens de cross country leggen deelnemers dwars door het bos een parcours af, waarbij diverse hindernissen gesprongen moeten worden. Bij dit onderdeel van eventing stroomt de adrenaline door het lijf en wordt het vertrouwen van ruiter en paard op de proef gesteld. In Ysselsteyn streeft men ernaar om vooral de regionale (en vaak beginnende) ruiters een kans te geven om zich te profileren. In samenwerking met KNHS regio Limburg, Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie, organiseert SGW Ysselsteyn dit jaar het Limburgs Kampioenschap pony’s en paarden. Deelnemers die zich voorafgaand aan het evenement hebben aangemeld voor dit regiokampioenschap maken door deelname aan de wedstrijd kans om zich Limburgs Kampioen te mogen noemen.

Dit jaar organiseert SGW Ysselsteyn voor het eerst een Obstacle Ride & Run, waarbij de ruiter met paard of pony één team vormt met een hardloper of fietser. Het trio legt samen een 2-voudig parcours af van ongeveer 5 kilometer, waarbij het eerste gedeelte geen hindernissen bevat en het tweede gedeelte hindernissen kent met een hoogte van maximaal 70 centimeter. Een unieke kans om als ouder-kind duo of vrienden-duo samen kennis te maken met de paardensport. 

Van deelnemers, grooms & vrijwilligers wordt verwacht dat zij zich aan de maatregelen van SGW Ysselsteyn houden, alsook aan de algemene regels & richtlijnen zoals opgesteld door de overheid. De maatregelen opgesteld door SGW Ysselsteyn zijn terug te lezen op: www.sgw-ysselsteyn.nl/corona-nieuws/