Sinds eind juni heeft aannemersbedrijf van Wijlen uit Sprang- Capelle gewerkt aan de renovatie van de atletiekbaan op sportpark De Wieën. Vanaf 28 september kunnen de ongeveer 400 leden van ATV Venray en de scholen weer gebruik maken van de vernieuwde baan. Met name ten behoeve van de scholen en de jeugdatletiek is er een tweede sprintbaan bijgekomen en is bij bepaalde atletiekonderdelen de mogelijkheid van klassikaal trainen en lesonderricht toegevoegd. Hierdoor zijn ook de mogelijkheden voor de basisscholen vergroot tot het houden van een sportdag. ATV Venray biedt in samenwerking met de basisscholen een wedstrijdprogramma aan voor een dergelijke sportdag. Op zaterdag 10 oktober zal na afloop van de training voor de pupillen, om 10:30 uur de atletiekbaan heropend worden door een vertegenwoordiging van het gemeentebestuur en het bouwprojectteam.

Op het huidige terrein aan de Sportlaan werd in 1986 de eerste atletiekbaan van Venray geopend. In 1998 kwam er een heuse kunststof atletiekbaan met een aantal voorzieningen voor de diverse atletiekonderdelen. Mede in verband met de Special Olympics in 2010, een landelijk atletiek evenement voor verstandelijk beperkten, werd de voorzieningen voor enkele atletiekonderdelen aangepast. Nu, 22 jaar na de eerste uitvoering van de kunststofbaan, was een gedegen herziening en renovatie nodig. Het gemeentebestuur heeft samen met ATV Venray gekozen voor een duurzame aanpassing waarmee verenigingen en scholen de komende 12 á 15 jaren gebruik kunnen maken van een goed uitgeruste atletiekbaan.

Ten gevolge van Covid-19 en de renovatie, heeft ATV Venray dit jaar géén baanwedstrijden kunnen organiseren. De eerste en enige baanwedstrijd zal – behoudens Covid-19 – de clubkampioenschappen 2020 zijn voor de pupillen, jeugdleden en masters. Mede vanwege Covid-19 zullen deze kampioenschappen gefaseerd worden uitgevoerd. De pupillen zullen van 11:00 tot 13:30 uur hun kampioenschappen houden en de overige categorieën van 14:00 tot 16:30 uur.

Voor deze kampioenschappen worden alleen de deelnemende atleten en juryleden en begeleiders toegelaten. Helaas mag er geen publiek aanwezig zijn en is het clubhuis gesloten. Niettemin verwacht ATV Venray een mooi kampioenschap voor haar leden en een mooie start op de vernieuwde atletiekbaan.